Economic

Ford va începe producţia modelului B-Max la Craiova anul viitor

Ziarul de Vrancea
13 sep 2011 873 vizualizări
Uzina Ford de la Craiova va atinge capacitatea maximă instalată de producţie în 2015, iar anul viitor ar putea fi fabricate în Romania circa 100.000 de maşini B-Max, volumul producţiei depinzînd de nivelul cererii, a declarat marţi, la Frankfurt, vicepreşedintele Ford Europe Wolfgang Schneider.

"Vom produce automobile la capacitate maximă în anul 2015, iar instalaţiile unităţii de producţie vor fi finalizate în 2013. în ceea ce priveşte nivelul producţiei de anul viitor, în funcţie de cererea de pe piaţă, sperăm să ajungem undeva la 100.000 de vehicule B-Max", a afirmat Schneider, prezent la Salonul Auto de la Frankfurt. Referitor la al doilea model pe care constructorul intenţionează să îl producă la Craiova Schneider a spus doar că va fi o maşină de clasă mică. Reprezentantul Ford a spus că negocierile privind modificarea contractului prin care Ford a preluat uzina din Craiova, în 2007, ar putea fi finalizate pînă la 31 decembrie şi că planul investiţional nu va fi schimbat. El a mai spus că pînă în prezent s-au făcut progrese în ceea ce priveşte noile condiţii ale contractului şi ambele părţi sînt mulţumite de negocieri. În luna iunie Ford a anunţat că va produce, pe lîngă B-Max, încă un model de clasă B, imediat după ce va înceta producţia utilitarei uşoare Transit Connect. Uzina va deveni astfel o unitate de producţie specializată pe vehicule clasa B. Primele unităţi B-Max vor fi livrate anul viitor, noul model urmînd să fie construit exclusiv în Romania. Potrivit contractului iniţial semnat cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Ford Romania trebuia să ajungă pînă în septembrie 2011 la un volum de producţie de peste 250.000 unităţi, în caz contrar compania americană urmînd să plătească statului daune de pînă la 25% din valoarea achiziţiei Automobile Craiova. Anul trecut însă Ford a obţinut acordul Guvernului privind prelungirea termenului pentru 2013.

,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.