Economic

Investiţiile străine s-au redus cu o treime

Ziarul de Vrancea
12 sep 2011 791 vizualizări
în luna iulie investiţiile străine au însumat doar 90 milioane euro, iar în primele şapte luni ale anului numai 1,105 miliarde euro

Investiţiile străine directe au totalizat în primele şapte 1,105 miliarde de euro, în scădere cu 30,5% faţă de perioada corespunzătoare din 2010, în condiţiile în care în luna iulie Romania a atras investiţii de doar 90 milioane de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a Romaniei (BNR). Creditele intra-grup au însumat 423 milioane euro, iar participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă estimată au totalizat 682 milioane euro, arată datele comunicate luni de BNR.  Investiţiile din primele şapte luni au acoperit în proporţie de 39,1% deficitul de cont curent, care s-a plasat la 2,8 miliarde de euro. În luna iulie investiţiile străine au însumat doar 90 de milioane de euro, avînd în vedere că în primele şase luni fluxul de capital străin atras de Romania a totalizat 1,015 miliarde de euro. Aceasta nu este însă cea mai slabă lună a anului din punct de vedere al investiţiilor străine, valori mai mici decît în iulie înregistrîndu-se în februarie - 54 milioane de euro, martie - 85 milioane de euro şi aprilie - 65 milioane de euro. La polul opus, cele mai mari investiţii din acest an au fost raportate în luna mai - 355 milioane de euro, ianuarie - 209 milioane de euro şi iunie - 216 milioane de euro. Anul trecut investiţiile străine directe au totalizat 2,596 miliarde de euro, în scădere cu 25,57% faţă cele din 2009, cînd s-a înregistrat un nivel de 3,488 miliarde de euro. Investiţiile străine directe au fost realizate în cea mai mare parte din participaţii la capital, care au însumat 2,04 miliarde de euro, restul intrărilor, de 556 milioane de euro, reprezentînd credite intra-grup.


,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.