Economic

98% din cardurile din Romania pot fi fraudate în orice moment

Ziarul de Vrancea
12 sep 2011 1246 vizualizări
Visa:Doar 2,2% din cardurile emise în Romania au sistem de protecţie împotriva fraudelor pe Internet

Plăţile cu cardul pe internet sînt sigure şi uşor de efectuat, însă doar 2,2% din cardurile emise în Romania sînt activate în sistemul de protecţie împotriva fraudelor, a declarat Cătălin Creţu, general manager în Romania al Visa Europe. În prezent, mai puţin de 200.000 de carduri din Romania, adică 2,2% dintr-un total de circa 9 milioane preînrolate de bănci, sînt activate în standardul 3D Secure, pe care este bazat şi sistemul Verified by Visa şi care asigură protecţia tranzacţiilor realizate cu cardul pe Internet.  "În momentul de faţă, frauda este neglijbilă în Romania, de nouă ori sub nivelul Visa Europe. Dar ştiţi cum este, paza bună trece primejdia rea, de aceea dorim ca din ce în ce mai multe carduri să fie activate în sistemul Verified by Visa", a arătat Creţu în cadrul unei conferinţe de presă. El a precizat că în momentul în care sistemul Verified by Visa este activat, siguranţa plăţilor cu cardul este maximă.  Potrivit oficialului Visa, numărul mic de carduri care au sistem de protecţie împotriva fraudelor se poate explica prin lipsa de informare a populaţiei privind siguranţa plăţilor cu cardul pe internet. În acest sens, Visa Europe, împreună cu băncile membre din Romania, a lansat o campanie naţională de promovare a utilizării cardului pentru plăţile pe Internet. Campania, care se va desfăşura în perioada septembrie-noiembrie, va cuprinde acţiuni educaţionale, precum şi proiecte de PR şi marketing, care urmăresc îmbunătăţirea nivelului de informare a romanilor privind siguranţa plăţilor online şi stimularea activării cardurilor în platforma Verified by Visa. "Ne dorim ca romanii să înţeleagă că plăţile cu cardul pe internet sînt sigure, uşor de efectuat şi au mai multe beneficii decît tranzacţiile realizate cu numerar. De exemplu, cumpărătorii au garanţia că pot solicita băncii care le-a emis cardul rambursarea banilor dacă au fost victima unei fraude online, dacă nu au primit produsele comandate sau dacă acestea sînt deteriorate", a explicat Cătălin Creţu. El a adăugat că ţinta Visa este ca în trei ani să fie activate un million de carduri în standardul 3D Secure.  "Este un obiectiv foarte ambiţios dacă ne gîndim că din 2004 pînă în 2011 s-au activat doar 200.000", a spus Creţu. Datele Visa arată că 84% dintre europenii care nu fac cumpărături online sînt mai predispuşi să-şi schimbe comportamentul dacă beneficiază de protecţie prin Verified by Visa, în timp ce 71% dintre persoanele care îşi fac în mod obişnuit cumpărăturile online spun că ar achiziţiona mai des.  Peste 300.000 de comercianţi online din Europa s-au înrolat în Verified by Visa. în Romania, aproximativ 500 de magazine online folosesc standardul 3D Secure.  În Europa, sînt active peste 430 milioane carduri Visa de debit, credit şi business. Visa Europe este deţinută şi condusă de cele 4.000 bănci membre din Europa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.