Economic

Trei bănci franceze vor primi un rating mai redus

Ziarul de Vrancea
11 sep 2011 547 vizualizări
Marile bănci franceze s-ar putea confrunta cu o nouă săptămînă de turbulenţe, întrucît Moody's ar putea retrograda ratingurile BNP Paribas,

Société Générale şi Crédit Agricole din cauza expunerii la criza datoriilor din Grecia, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal. O retrogradare este aşteptată după ce Moody's a pus sub supraveghere, pentru o posibilă scădere, calificativele celor trei bănci la 15 iunie, iar intervalul de trei luni, în care banca îşi încheie de obicei analizele, se apropie de sfîrşit, au spus sursele. Posibila retrogradare ar putea alimenta temerile privind modul în care băncile europene ar suporta o nouă înrăutăţire a crizei datoriilor suverane din zona euro. În iulie, instituţiile de credit din zona euro au fost nevoite să reducă valoarea portofoliilor de obligaţiuni elene, parte a unui plan mai amplu de a sprijin Grecia. La momentul respectiv, băncile franceze au anunţat că expunerea lor pe Grecia este redusă şi bine distribuită. În august, a crescut îngrijorarea investitorilor că băncile europene ar înregistra pierderi masive dacă şi alte state ar avea nevoie de aujtor financiar. Pe lîngă Grecia, Portugalia şi Iralnda au primit pachete de sprijin financiar, iar Banca Centrală Europeană ajută Italia şi Spania să se împrumute la costuri sustenabile. "Impactul unei retrogradări nu poate fi pozitiv", a afirmat Nicolas Véron, economist la centrul de cercetare Bruegel din Bruxelles.

,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.