Economic

Mălureanu prins în ofsaid de ANI după ce a ieşit din joc

Aurelian Ivan
9 sep 2011 1712 vizualizări
Fostul director coordonator în cadrul Gărzii Financiare a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate cam tîrziu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat cu doi ani de întîrziere că fostul şef al Gărzii Financiare Vrancea, democrat-liberalul Mugurel Cosmin Mălureanu, a deţinut simultan şi funcţia de consilier local în cadrul Conisiliului Local Focşani, dar şI pe cea de administrator al unei firme. Numai că datele ANI au venit prea tîrziu, după ce Mălureanu nu mai deţine nici funcţia de şef al Gărzii nici cea de consilier local PDL, fiind acum funcţionar în cadrul Direcţiei de Finanţe, după o mică escală la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Starea de incompatibilitate a fost constatată pentru perioada 25 mai 2009 - 25 mai 2010, potrivit ANI, deoarece Mălureanu junior a deţinut, simultan, funcţia de director coordonator în cadrul Gărzii Financiare Secţia Vrancea, cît şi funcţia de Consilier local, încălcînd, astfel, dispoziţiile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei şi dispoziţiile Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici. Practic, Mălureanu a fost directorul Gărzii Financiare în acelaşi timp cu funcţia de administrator al firmei Damana SRL, se arată în comunicatul ANI, acesta fiind un motiv de sancţionare disciplinară, potrivit legii. Mălureanu a fost numit pe 25 mai 2009, pe o perioadă de un an, în funcţia de director în cadrul Gărzii Financiare, iar în 26 iunie 2008 fusese validat mandatul său de consilier local pentru perioada 2008 - 2012. Ca urmare a demisiei, la data de 27 decembrie 2010 i-a încetat mandatul de consilier. "Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decît cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică", spune ANI. La vremea respectivă, Mălureanu declara pentru ZdV că a consultat legea şi că nu este în stare de incompatibilitate. În prezent acesta este şef serviciu, pe linie de Control Fiscal, în cadrul Direcţiei de Finanţe, bîrfe politice acreditînd ideea că se pregăteşte chiar pentru o funcţie de director plin. Contactat telefonic, Mălureanu a spus că situaţia sa este interpretabilă. „Firma este suspendată de trei sau patru ani şi nu am desfăşurat nici o activitate. A fost legislaţia de la momentul respectiv, cînd eram consilier local. Din punctul unora de vedere eram incompatibil, din punctul altora nu, deci sînt la îndemîna celui care interpretează legea”, a declarat Mălureanu. Dacă este nemulţumit de decizia ANI, Mălureanu o poate contesta în instanţă în termen de 15 zile de la primire. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.