Economic

Din 2015, toate maşinile noi vor suna automat la 112 în caz de accident

Ziarul de Vrancea
7 sep 2011 740 vizualizări
Sistemul automat de alertă eCall va fi montat pe maşinile noi care vor fi comercializate peste patru ani u măsura este impusă de Comisia Europeană

Comisia Europeană (CE) vrea ca din 2015 toate maşinile noi comercializate în Europa să fie dotate cu sistemul automat de alertă în caz de accidente eCall, potrivit unui proiect citat de AFP. În 2005, CE şi industria auto s-au pus de acord pentru dezvoltarea unui sistem care apelează automat numărul de urgenţă 112 în caz de coliziuni şi care permite localizarea accidentului. Majoritatea statelor Uniunii Europene, respectiv 22 din 27, între care şi Romania, dar nu şi Franţa şi Marea Britanie, au semnat un memorandum de înţelegere cu CE, prin care se angajează să susţină introducerea rapidă a sistemului. Executivul UE vrea ca joi să adopte o recomandare prin care solicită statelor membre să ceară operatorilor de telefonie mobilă să îşi adapteze infrastructura pentru ca aceste apeluri să fie direcţionate către centre de urgenţă, prioritar şi gratuit. Comisia intenţionează să completeze o directivă existentă privind sistemele inteligente de transport, cu specificaţii pentru adaptarea tehnologică a centrelor pentru reacţii de urgenţă. Autorităţile de la Bruxelles vor ca echipamentele eCall să fie adaptate pentru toate noile modele de automobile, din 2015. CE vroia iniţial ca acest sistem să fie dezvoltat în 2009, apoi proiectul a fost amînat pentru primăvara lui 2010. Obiectivul este ca din 2015 sistemul să fie operaţional în toată Uniunea Europeană, precum şi în Croaţia, Islanda, Norvegia şi Elveţia. Comisia estimează că eCall va permite accelerarea intervenţiilor de salvare cu 40% în zonele urbane şi cu 50% în cele rurale, precum şi salvarea a sute de vieţi în Europa, anual.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.