Economic

Cite donatii a primit Catedrala Mintuirii Neamului

Ziarul de Vrancea
1 sep 2011 964 vizualizări
Catedrala Mintuirii Neamului va fi construita doar partial cu bani de la buget si mai mult din donatii, pina acum 36.321 de persoane trimitind fonduri în acest sens, sustine Patriarhia Româna

Patriarhia Româna a facut aceste precizari dupa ce pe mai multe retele de socializare a fost anuntata o actiune de protest pentru ieri, la ora 14.00, la Parlament, fata de construirea Catedralei Mintuirii Neamului. Primaria Capitalei nu a primit însa nici o solicitare pentru o astfel de manifestare "În legatura cu unele proteste tardive si palide privind construirea Catedralei Mintuirii Neamului, Patriarhia Româna reaminteste celor interesati ca sprijinul statului pentru sustinerea cultelor religioase, inclusiv în ceea ce priveste construirea de locasuri de cult, este prevazut de Constitutia României si Legea cultelor", potrivit unui comunicat de ieri al Patriarhiei.
Potrivit sursei citate, Catedrala Mintuirii Neamului nu se construieste exclusiv cu bani de la bugetul de stat, ci doar partial. "Rezultatele colectei sint promitatoare. 36.321 de persoane - 36.189 fizice si 132 juridice - au donat pina în prezent bani pentru ridicarea viitoarei Catedralei patriarhale, 23.788 dintre acestia donind bani de la initierea recenta a colectei nationale, de la 1 iunie 2011", mai spune Patriarhia Româna. În opinia autoritatii bisericesti, cei care înca mai contesta construirea Catedralei Mântuirii Neamului prin actiuni de protest atenteaza de fapt la libertatea religioasa a cultelor, garantata de Constitutia României si la dreptul cultelor de a primi sprijin financiar de la stat, prevazut de Legea cultelor. Guvernul a decis, în februarie 2011, alocarea sumei de 10 milioane lei pentru constructia Catedralei Mintuirii Neamului, fonduri care acopera însa doar o parte din necesarul pentru finalizarea lucrarilor, restul banilor urmind sa fie asigurati din resurse proprii ale Patriarhiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.