Economic

Profiturile fondurilor de pensii private obligatorii au scazut cu 44%

Ziarul de Vrancea
31 aug 2011 673 vizualizări
Profitul net al fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) a fost de 138,9 milioane lei in primul semestru, in scadere cu 43,7% fata de nivelul consemnat in intervalul ianuarie-iunie 2010, potrivit datelor publicate de administratori

In perioada ianuarie-iunie 2010, rezultatul net al fondurilor s-a ridicat la 246,7 milioane de lei. Profitul fondurilor de pensii reprezinta cistigurile nete cumulate din investitiile financiare realizate si apartine celor peste 5,3 milioane de contributori la sistemul de pensii private. Datele privind profiturile au fost anuntate de cei noua administratori si centralizate de MEDIAFAX. Cel mai profitabil fond de pensii de pe Pilonul II ramine cel administrat de ING Pensii - 48,33 milioane de lei, in scadere cu 49,5% fata de iunie 2010. A doua pozitie in clasament revine fondului aflat in administrarea Allianz-Tiriac Pensii - 34,01 milioane de lei, de la 62,46 milioane de lei in urma cu 12 luni. Profitul fondului Aripi, gestionat de Generali Pensii, a scazut cu 36,5%, la 12,7 milioane de lei. Celelalte sase fonduri au inregistrat un profit net cumulat de 43,94 milioane de lei. In schimb, rezultatul net al administratorilor in primul semestru indica pierderi de 14,2 milioane lei, in scadere cu 27,5% fata de nivelul consemnat la 30 iunie 2010. Cel mai profitabil administrator a fost ING Pensii Private, al carui rezultat a crescut la 3,99 milioane de lei, de la 355.721 lei in iunie 2010. Pe locul doi s-a plasat Aviva Pensii, care a trecut de la pierderi de 535.519 lei la un profit de 19.633 lei. Ceilalti sapte administratori au incheiat primul semestru cu pierderi, care au insumat 18,2 milioane de lei - Alico, Allianz-Tiriac, Aegon, Generali, BRD, Eureko si BCR. La finele lunii iulie, administratori prezenti pe Pilonul II gestionau active nete de 5,55 miliarde de lei, cu 3,3% mai mult fata de 30 iunie. In privinta numarului de participanti, cele noua fonduri de pensii private obligatorii aveau 5,34 milioane de participanti, comparativ cu 5,32 milioane in iunie. Primele contributii la Pilonul II au fost virate in mai 2008.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.