Economic

Angajarea in asigurari se va face doar pe baza de certificat

Ziarul de Vrancea
31 aug 2011 641 vizualizări
documentul va fi eliberat in urma unui examen de catre Institutul de Management in Asigurari ce face parte din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor

Persoanele care doresc sa lucreze in distributia produselor de asigurare sint obligate de la 1 septembrie sa prezinte un certificat de calificare profesionala in domeniul asigurarilor, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Certificatul reprezinta o conditie pentru incheierea, pentru prima data, a unui contract de munca, de mandat sau intermediere in domeniul asigurarilor, conform normelor emise de CSA referitoare la pregatirea profesionala, se arata intr-un comunicat al institutiei. "In plus, atit noii veniti in domeniul distributiei produselor de asigurare dupa data de 1 septembrie, cit si cei care desfasoara deja asemenea activitate au obligatia ca, la perioade sucesive de maxim 3 ani (respectiv de 2 ani in cazul conducatorilor intermediarilor), sa faca dovada ca au urmat un program de pregatire profesionala continua, aprobat de catre CSA. Aceste perioade se calculeaza de la 1 octombrie 2010", se mai spune in comunicat. Certificatul de calificare profesionala/pregatire profesionala continua se poate obtine in urma sustinerii unui examen organizat de catre Institutul de Management in Asigurari (IMA), dupa frecventarea unor cursuri de profil la oricare dintre furnizorii de programe educationale autorizati. IMA este institutia de educatie profesionala infiintata de CSA in vederea implementarii programelor de pregatire profesionala (calificare si pregatire profesionala continua) intr-un mod unitar. Examenele sint organizate de IMA atit la sediul sau din Bucuresti, cit si in oricare dintre cele 5 centre regionale - Iasi, Constanta, Cluj, Tirgu Mures si Timisoara. Procedura de inscriere la examen si calendarul sesiunilor de examinari sint afisate pe site-ul institutului, la sectiunea Comisia de monitorizare a calitatii pregatirii profesionale. Prima sesiune de examinari a fost programata pentru perioada august-octombrie 2011, celelalte urmind a fi afisate pe site. IMA poate suplimenta numarul de examene din cadrul sesiunilor stabilite, fiind oricind pregatita sa raspunda solicitarilor in materie de certificare a pregatirii profesionale in domeniul asigurarilor. In ceea ce priveste cursurile de profil, IMA a autorizat pina in prezent 33 furnizori de programe educationale in domeniul asigurarilor, 224 de lectori pentru programele de pregatire in domeniul asigurarilor si patru platforme de pregatire in sistem e-learning.  Lista furnizorilor autorizati este disponibila pe site-ul IMA. Totodata, institutul a aprobat 10 programe de pregatire profesionala, din care 7 de calificare profesionala (asigurari de viata - 4, asigurari generale - 1 si conducatori - 2) si trei de pregatire profesionala continua (asigurari de viata - 2 si asigurari generale - 1) si a definitivat 6 suporturi de cursuri cu programele analitice aferente acestora.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.