Economic

600 de vrinceni s-au calcat in picioare pentru subventii

Mihai Boicu
29 aug 2011 1018 vizualizări
Acestia au venit in numar mare deoarece se termina perioada de depunere a dosarelor u miine expira termenul de depunere a documentatiei pentru a obtine ajutoarele pentru cresterea vacilor

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a fost luata ieri cu asalt de fermierii vrinceni carora le expira termenul de depunere a dosarelor pentru subventii. Inghesuiala a fost cu atit mai mare cu cit a fost zi de sarbatoare si oamenii au profitat ca sa-si rezvolve aceasta problema. Pe parcursul intregii zile s-au adunat in jur de 600 de crescatori de animale, dar si alti solicitanti. Miine expira termenul pentru  depunere a documentatiei necesare pentru a obtine ajutoarele pentru cresterea vacilor. De asemenea, foarte multi vrinceni au venit sa ceara subventii pentru vacile cu lapte din cele 25 de comune incluse in zone defavorizate, pentru care termenul limita a fost prelungit pina pe 20 septembrie. Solicitantii s-au bulucit pe scarile de la intrarea in APIA, iar multi dintre ei au escaladat balustrada aflata la circa 2 metri inaltime pentru a iesi, intrucit cu greu s-ar fi putut strecura printre oameni. “Doua saptamini am stat dupa medicul veterinar, iar acum ne pun sa asteptam aici. Unii oameni stau si asteapta de dimineata. Cind i-am zis domnului director in ce conditii stam aici mi-a spus ca venim toti in ultima zi si stresam angajatii. Pai daca nu am fi noi, ei nu ar fi aici”, a spus Rodica Frunza din Bolotesti. In schimb, reprezentantii conducerii APIA sustin ca nu pot face mai mult in conditiile in care toti oamenii vin in ultimele zile de depunere a dosarelor, desi sesiunea dureaza o luna. “Actiunea a inceput la 1 august si ei au venit abia acum. Vin, imping pe aici, eu ce sa le fac? In plus, mai avem si alte activitati de facut tot in aceasta perioada”, a replicat directorul de la APIA, Octavian Vieru. Reprezentantii APIA spun ca au incercat sa-i programeze pe solicitanti sa vina in anumite zile, pentru a evita aglomeratia, dar nu au reusit. “Am lucrat in fiecare zi pina tirziu, am plecat pe la 20.00. Mai mult de atit nu avem ce face”, a spus la rindul sau Petrache Riciu, seful Serviciului Autorizari. Potrivit acestuia, 10 angajati ai APIA se ocupa de preluarea dosarelor de la solicitanti. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.