Economic

Lagarde: Economia globala a intrat intr-o etapa noua, periculoasa

Ziarul de Vrancea
28 aug 2011 767 vizualizări
Economia globala a intrat intr-o etapa noua, periculoasa, cu riscuri tot mai mari care ameninta cresterea, iar guvernele trebuie sa adupte de urgenta masurile adecvate pentru a asigura continuarea revenirii economice, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, citata de WSJ.

"Evolutiile din aceasta vara au indicat ca sintem intr-o faza noua, periculoasa. Mizele sint clare: riscam sa asistam la deraierea revenirii economice fragile. Deci trebuie sa actionam acum", a afirmat Lagarde la conferinta anuala a Federal Reserve de la Jackshon Hole, Wyoming. Ea a adaugat ca politica monetara ar trebui sa ramina relaxata, deoarece riscurile de recesiune sint mai mari decit cele inflationiste. Presiunile inflationiste generate de energie si alimente se calmeaza, iar asteptarile privind inflatia in economiile avansate, precum SUA si Europa, sint bine ancorate, a aratat Lagarde.
Comentariile sale au parut ca se adreseaza, printre altii, presedintelui Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet. BCE a ridicat dobinda de politica monetara de doua ori in ultimele patru luni, ultima data in iulie, la 1,5%. BCE a fost, de altfel, prima banca centrala a unei economii dezvoltate care a ridicat dobinzile de la minimele record la care au fost reduse in urma crizei globale din 2008. Federal Reserve a promis, pe 9 august, ca va mentine dobinzile aproape de zero cel putin pina in 2013, lasind loc totodata pentru noi masuri de stimulare a cresterii economice. Presedintele Fed, Ben Bernanke, a declarat la Jackson Hole ca banca centrala americana este pregatita sa sprijine economia daca va fi necesar, insa nu a dat vreun indiciu privind masuri concrete iminente.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.