Economic

Primaria Tataranu nu a platit sporuri de noapte pentru paznici din 2003

Sorin Tudose
24 aug 2011 1724 vizualizări
Edilul comunei spune ca nu a avut bani pentru plata acestora u inspectorii de munca vor verifica toate primariile vrincene pe aceasta linie

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca au fost recent intr-un control la Primaria Tataranu pentru a verifica o reclamatie potrivit careia paznicii institutiei nu isi primesc sporurile pentru munca de noapte. Inspectorii au constatat ca sesizarile erau adevarate. Mai mult, se pare ca paznicii nu au mai primit aceste sporuri tocmai din…2003! “Noi am aplicat amenzi pe Sanatate si Securitate in Munca (SSM) si am dispus ca masura imediata plata sporului de noapte pentru toti muncitorii neplatiti. Primarul s-a scuzat ca nu are bani sa ii plateasca, dar Codul Muncii prevede clar care sint drepturile angajatilor  si ca acestea trebuie respectate”, a declarat Eliza Botezatu, sefa interimara a Inspectoratului de Munca. De asemenea, aceasta a mai precizat ca in urma acestor nereguli care s-au perpetuat ani de zile vor fi facute controale si la celelalte primarii din judet. In replica, Nicolae Pavel, edilul din Tataranu, recunoaste ca a avut o intelegere cu paznicii. “Efectiv nu am avut bani sa ii platesc. In plus, am vorbit cu ei despre acest aspect inca de la inceputul colaborarii si au fost de acord. De acum incolo va trebui sa le dau sporuruile la cei 5-6 paznici ai institutiei, dar in ceea ce priveste banii de pina la momentul controlului ITM nu au ce face. Vor trebui sa se adreseze instantei de judecata”, ne-a spus primarul. Daca ar fi luat banii luna de luna pentru orele lucrate pe timp de noapte paznicii poate nu ar fi simtit o crestere foarte mare a veniturilor, in schimb daca vor da primaria in judecata vor primi fiecare citeva mii bune de lei. Aceleasi reclamatii au fost facute si redactiei noastre, dar cei care le-au facut vor sa isi pastreze anonimatul. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.