Economic

Thomas Cook revine pe piata turistica romaneasca cu brandul Neckermann

Ziarul de Vrancea
24 aug 2011 616 vizualizări
Thomas Cook se retrasese in 2006, din cauza serviciilor proaste de pe litoral

Unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, Thomas Cook, va reincepe de anul viitor sa aduca turisti germani, elvetieni si austrieci in Romania, dupa ce in anul 2006 s-a retras de pe piata romaneasca, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. "Subsidiara din Germania a grupului britanic, Thomas Cook AG, va opera din 2012, prin intermediul brandului Neckermann, sejururi pe litoralul romanesc, circuite si calatorii in orase", a spus Udrea.
Thomas Cook s-a retras in anul 2006 de pe piata romaneasca, nemultumit de hotelurile si serviciile de pe litoral. "Pe linga destinatiile de vacanta, Romania incepe sa devina tot mai atractiva pe piata germana si sa fie perceputa ca o destinatie interesanta din punct de vedere al naturii, al culturii si chiar al pretului pachetelor turistice", a spus Udrea. Alaturi de Neckermann, cei mai mari touroperatori germani, TUI, REWE Touristik si FTI, au Romania ca destinatie in cataloagele lor.
Thomas Cook este pionierul turismului de masa si in anul 1841 a organizat o calatorie cu trenul in Anglia pentru 500 de persoane. In 1855 a facut primul tur al Europei, organizat pentru turistii britanici. In 1900, firma Thomas Cook era lider in turismului mondial. In anii '60, Josef Neckermann a infiintat firma Neckermann Reisen in Germania si a inceput sa faca oferte de masa pentru zboruri cu avionul, iar in 1964 a lansat primul catalog turistic. Firma s-a numit ulterior NUR Turistic, iar dupa unirea cu compania Condor Flug Diensts a devenit C&N Turistic. C&N Touristic a preluat in 2001 compania britanica Thomas Cook Holdings Ltd., schimbindu-si numele in Thomas Cook AG, firma inregistrata in Germania. Aceasta a fuzionat in 2007 cu touroperatorul britanic MyTravel, si s-a format astfel Thomas Cook Group Plc., cu sediul central in Londra, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume.
Thomas Cook Group activeaza pe 21 de piete, are 22 de milioane de clienti si a avut in anul fiscal 2009-2010 o cifra de afaceri de 9,3 miliarde de lire sterline. Grupul detine aproape 100 de avioane, are 31.000 de angajati si, in afara de Europa, mai activeza in Asia, Egipt si Canada. Thomas Cook Group mai detine compania aviatica Condor si brandurile Bucher last Minute, Sentido Hotels&Resort si Air Marin. Thomas Cook AG este parte a grupului si al treilea touroperator din Germania. Compania mai activeaza si pe pietele austriaca si elvetiana si a avut 3,6 milioane de clienti si o cifra de afaceri de 2,4 miliarde de euro in anul fiscal 2009-2010.

*


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.