Economic

Pretul aurului a atins un nou record istoric

Ziarul de Vrancea
22 aug 2011 797 vizualizări
Aurul ar putea depasi in curind 2.000 de dolari uncia

Bursele din Asia au scazut luni cu 1%, iar pretul aurului a atins un nou record istoric din cauza temerilor privind incetinirea cresterii economice a SUA si criza datoriilor de stat din zona euro. Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 1%, la minimul ultimelor cinci luni, desi autoritatile japoneze au avertizat ca sint pregatite sa intervina pe piata valutara pentru a impiedica aprecierea yenului. Indicele MSCI Asia-Pacific al pietelor asiatice din afara Japoniei a coborit de asemenea cu circa 1%, dupa ce a trecut pentru scurt timp pe plus in cursul sedintei de tranzactionare.
Pretul aurului a urcat cu peste 1%, la 1.882,2 dolari pe uncie in jurul orei 6:18 GMT (9:18 ora Romaniei), un nou maxim istoric. Unii analisti anticipeaza deja ca pretul aurului va ajunge in curind la 2.000 de dolari pe uncie, deoarece factorii care ii alimenteaza avansul ar putea persista. Metalul pretios s-a apreciat cu peste 15% in luna august, cel mai puternic avans din septembrie 1999.
Intre timp, pretul petrolului Brent a scazut luni cu peste 3 dolari, la 105,54 dolari pe baril, in asteptarea reluarii exporturilor din Libia.
Investitorii asteapta in aceasta saptamina discursul sustinut in fiecare an de presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, la conferinta anuala a bancii centrale de la Jackson Hole, Wyoming. Evenimentul va avea loc vineri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.