Economic

BMW: Mercedes va fi lider pe piata automobilelor de lux din SUA, in primul trimestru

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 786 vizualizări
Compania germana BMW, pe cale sa devina lider pe segmentul automobilelor de lux din Statele Unite in acest an, anticipeaza ca va fi devansata pe piata americana de Mercedes-Benz in primele luni ale anului viitor, datorita unor modele mai noi, transmite Bloomberg

Modelele compacte Mercedes clasa C vor intra la vinzare spre sfirsitul acestui an si vor face ca brandul sa devina lider in primul trimestru, in timp ce BMW vinde inca modelele mai vechi din seria 3, a declarat Jim O'Donnell, seful operatiunilor BMW in Statele Unite. "In primul trimestru, Mercedes va fi numarul 1, intrucit va fi pe o pozitie mai puternica. Pe parcursul anului, ar trebui sa fim inaintea Mercedes", a spus O'Donnell.
Noile automobile din seria 3, care vor intra pe piata in aprilie, vor contribui anul viitor la cresterea vinzarilor BMW cu 12%-15%, a spus el.
BMW anticipeaza ca in urmatorii ani va ramine lider pe segmentul brandurilor de lux. Vinzarile BMW pe piata americana au urcat in iulie cu 13%, la 135.114 automobile, fiind cu 5.182 vehicule mai mari decit cele ale Mercedes.
Livrarile de automobile Lexus ale Toyota Motor au scazut cu 19%, la 102.549 unitati, fiind afectate in continuare de deficitul de componente rezultat in urma cutremurului produs in martie in Japonia. Lexus a fost cel mai vindut brand auto de lux in Statele Unite in ultimii 11 ani.
Cresterea vinzarilor la nivel mondial va incetini usor in a doua jumatate a anului, a declarat Ian Robertson, director de vinzari al BMW, din cauza schimbarilor de modele si a incertitudinilor privind stabilitatea economiei globale. "Nimeni nu poate sa ignore ce se intimpla pe plan economic. Suntem precauti", a spus Robertson. Succesul din acest an al BMW s-a datorat reproiectarii gamei de automobile din seria 5, lansata anul trecut, si a vehicului sport utilitar X3.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.