Economic

Incep discutiile pe marginea bugetului din 2012

Ziarul de Vrancea
18 aug 2011 971 vizualizări
Premierul Emil Boc a discutat joi cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si secretarii de stat din Ministerul Finantelor Publice despre limitele de cheltuieli pentru ordonatorii principali de credite, prin proiectul bugetului de stat pe anul 2012.

In cadrul intilnirii, care a durat aproximativ doua ore, au fost analizate principalele obiective ale politicii fiscal bugetare si au fost discutate, de principiu, limitele de cheltuieli pentru ordonatorii principali de credite, in vederea elaborarii proiectului de buget pentru 2012, au declarat surse oficiale. "Unii ministri au solicitat cresterea limitelor de cheltuieli, dar aceasta majorare nu este posibila pentru ca se iese din cadrul strategiei fiscal-bugetare. Guvernul poate accepta o crestere de pina la 10% a bugetului unui minister, dar numai in cazuri exceptionale. in cazul celor zece ministere care deruleaza proiecte de investitii parametrii bugetari au fost stabiliti, dar la celelalte trebuie convenita o limita a cheltuielilor", au spus sursele citate. Potrivit acestora, proiectul de buget trebuie sa ia in considerare ca situatia internationala este departe de a fi stabila din punct de vedere economic si sa se incadreze in parametrii conventi cu FMI si Comisia Europeana. Proiectul de buget trebuie elaborat de Executiv si transmis Parlamentului, potrivit legislatiei, pina la 15 octombrie.

 


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.