Economic

S&P sub ancheta guvernamentala

Ziarul de Vrancea
18 aug 2011 821 vizualizări
Departamentul Justitiei din SUA investigheaza daca agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a atribuit inainte de criza financiara rating incorect pentru zeci de obligatiuni garantate prin ipoteci, au declarat surse apropiate situatiei, citate de cotidianul New York Times.

Investigatia a inceput inainte ca S&P sa retrogradeze ratingul pentru credite pe termen lung al SUA, de la "AAA" la "AA^" in august. Departamentul Justitiei cerceteaza cazurile in care analistii agentiei au vrut sa acorde ratinguri mai scazute obligatiunilor garantate prin ipoteci, insa propunerile au fost respinse de conducere. Un purtator de cuvint al Departamentului Justitiei a refuzat sa comenteze. Este neclar daca ancheta vizeaza si celelalte doua mari agentii de rating, Moody's si Fitch, sau numai S&P, noteaza New York Times.
S&P a primit in ultimii ani mai multe cereri pntru informatii din partea autoritatilor americane si coopereaza pentru a respecta aceste cereri, a declarat, pentru cotidianul american, un purtator de cuvint al S&P. In pofida esecurilor agentiilor de rating in timpul crizei financiare, investitorii se bazeaza inca foarte mult pe evaluarile S&P, Moody's si Fitch. Agentia S&P a fost puternic criticata in SUA de politicieni, investitori si Trezorerie, dupa ce a retrogradat Statele Unite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.