Economic

Actiunile europene au deschis in crestere

Ziarul de Vrancea
15 aug 2011 902 vizualizări
Principalele actiuni europene au deschis in crestere sedinta de tranzactionare de luni, dupa ce ultimele date macroeconomice au reaprins sperantele investitorilor privind recuperarea economiei mondiale, iar preturile metalelor au urcat. La 07:06 GMT (10:06 ora Romaniei), indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene era in crestere cu 0,4%, dupa ce vineri a avansat puternic, cu 3,7%, sustinut de avansul vinzarilor de retail in SUA

Date publicate luni de autoritatile japoneze au indicat o scadere a Produsului Intern Brut in trimestrul al doilea mai mica decit asteptarile, contribuind la increderea investitorilor. "Daca SUA nu sint atit de slabe pe cit s-a sugerat si inregistram o oarecare recuperare din partea Japoniei, acestea ar putea constitui fundamente pentru viitor. Vinzarile de pe burse au fost foarte mari si, macar din acest motiv, ar trebui sa se ia o pauza in privinta vinzarilor. Chiar daca au existat o serie de temeri in privinta rezultatelor financiare ale companiilor, cele de pina acum au fost destul de bune", a afirmat Mike Lenhoff, analist la compania Brewin Dolphin.
Bursele din Asia au inchis in crestere sedinta de luni, insa piata ramine fragila inaintea unei intilniri cheie a cancelarului german, Angela Merkel, cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy, programata pentru marti. Indicele Nikkei al bursei din Tokio a urcat cu 1,4%, urmind evolutia pozitiva din sedinta de vineri de pe Wall Street, fara a mai inregistra insa volatilitatea puternica de saptamina trecuta. Actiunile de pe bursele din Asia, cu exceptia Japoniei, au avansat cu 2,1%, dua ce au pierdut aproape 4% saptamina anterioara, iar indicii pietelor importante din Australia si Hong Kong au crescut cu peste 2%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.