Economic

Leul creste usor in fata francului

Ziarul de Vrancea
12 aug 2011 751 vizualizări
u BNR a anuntat o referinta in scadere pentru francul elvetian, dupa cinci maxime consecutive



BNR a publicat un curs de referinta in scadere cu 19,72 bani pentru francul elvetian, de 3,8926 lei/franc, dupa cinci maxime consecutive, iar paritatea in raport cu euro a coborit cu 0,71 bani, la 4,2784 lei/euro. BNR a anuntat joi pentru euro un curs de referinta de 4,2855 lei/euro, maximul din acest an, iar pentru francul elvetian paritatea s-a situat la un record istoric, de 4,0898 lei/franc. Francul elvetian continua sa inregistreze corectii vineri fata de euro si dolar datorita amenintarilor Bancii Nationale a Elvetiei, care a promis ca va lupta tot mai dur pentru a combate aprecierea monedei. Leul s-a apreciat si in raport cu moneda americana, iar paritatea oficiala a scazut cu 1,2 bani, de la 3,0177 lei/dolar la 3,0057 lei/dolar. Moneda nationala a deschis in jurul nivelului de 4,29 lei/euro, in scadere fata de finele sesiunii precedente, cind cursul fluctua peste 4,3 lei/euro, pe o piata tensionata. Ulterior, cursul a inceput sa scada usor, pe fondul dobinzilor ridicate din piata monetara, iar la jumatatea zilei cotatiile fluctuau in intervalul 4,2780 - 4,2800 lei/euro. Valutele din regiune consemnau deprecieri usoare. in schimb, bursele europene au trecut pe crestere, dupa ce Uniunea Europeana a interzis, incepind de vineri, vinzarea in lipsa a actiunilor unor companii financiare pe bursele din patru tari, pentru a consolida increderea din piete, afectate in ultimele zile de zvonuri si de costuri de credit tot mai mari. In aceasta sesiune mai sint programate date importante, respectiv PIB-ul in Grecia pentru al doilea trimestru din 2011, vinzarile cu amanuntul si indicatorul de incredere a consumatorilor din SUA. Dobinzile de referinta practicate vineri pentru plasamentele pe o zi au urcat semnificativ, de la 4,78 - 5,28% la 5,83 - 6,33%, iar randamentele afisate pentru sumele plasate pe termen de o saptamina au crescut de la 4,75 - 5,25% la 5,82 - 6,32%.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.