Economic

Nu se mai vind bunurile sechestrate

Gabriel Sava
12 aug 2011 1072 vizualizări
Ion Ghionea, seful Finantelor din judet, vrea ca declaratiile 112 sa fie trimise doar pe internet pentru a se elimina cozile dar si suspiciunile de „mica coruptie” u 190.000 de litri de vin dar si o barca se afla sub sechestrul Finantelor, dar criza financiara face imposibila transformarea bunurilor sechestrate in bani u Fiscul vrincean nu verifica deocmadata marile averi, insa se lauda iarasi cu depasiri de plan la incasari

Ion Ghionea, directorul executiv al Directiei Judetene de Finante, a punctat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, care sint obiectivele institutiei, dar si realizarile administratiei financiare din Vrancea in primele sapte luni ale anului. In ceea ce priveste reorganizarea institutiei si cele 25 de persoane care fie au fost disponibilizate fie au iesit la pensie Ghionea spune ca se descurca si ca se va descurca in continuare cu oamenii pe care ii are. Avind in vedere ca multe produse au fost sechestrate intr-o perioada in care criza inca nu se instalase in Romania, iar pina acum nu s-au vindut, sansele ca finantistii sa scape de ele sint tot mai mici. „Avem o mare problema atunci cind vine vorba de vinzarea bunurilor pentru care s-a instituit sechestru. Se vind foarte greu, desi reducem pretul chiar si cu 50%. Daca nu le vindem, agentul este actionat în instanta, în baza Legii 85, pentru a-i cere falimentul. Avem printre altele 190.000 de litri de vin sechestrati si scosi la vinzare, dar si o barca. Incercam sa nu ajungem in instanta, pentru ca ne recuperam banii foarte greu. Lichidatorii isi opresc o mare parte din bani si ce mai ramine ajunge la noi”, a declarat directorul Ion Ghionea. Seful Finantelor a mai amintit si de transmiterea online a declaratiilor 112 si ca si aici ar exista inca probleme. „Certificatul de semnatura fiscala a fost ridicat de peste 50% dintre contabili, însa doar 36% depun online. Se evita astfel cozile uriase, suspiciunile de coruptie si multe asemenea. In acest fel nu mai sint nici oamenii nervosi si nici functionarii”, a mai spus directorul general al Directiei de Finante Vrancea. Ion Ghionea a mai precizat ca foarte multi cetateni vin sa depuna declaratiile 112 chiar pe 25 ale lunii, adica in ultima zi, iar acest obicei ar trebui sa inceteze. Neîndeplinirea in timp util a obligatiilor de declarare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 1.000 lei pentru persoanele fizice si cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei in cazul persoanelor juridice.
Bugetul general cerut de Minister, depasit din nou
Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea a încasat de la începutul anului la bugetul general consolidat 353,72 milioane lei, mai mult cu 13,42% fata de programul transmis de Ministerul Finantelor Publice, adica un total de 113,42%. Pentru perioada analizata la toate bugetele componente ale bugetului general consolidat s-a reusit realizarea programului transmis de Ministerul de resort, ceea ce constituie o performanta pe vreme de recesiune, cind multi oameni de afaceri au probleme cu lichiditatile. Astfel, la bugetul de stat planul transmis a fost realizat în proportie de 100,20%, la bugetul asigurarilor sociale de stat 130,85%, la bugetul asigurarilor sociale pentru somaj 105,82%, iar la bugetul fondului national unic al asigurarilor de sanatate 114,24%, dupa cum a anuntat Fiscul. Ponderea cea mai mare în realizarea veniturilor bugetului general consolidat o are bugetul de stat – 41,87%, urmat îndeaproape de bugetul asigurarilor sociale de stat – 41,25%. Cifrele arata ca finantistii stau luna de luna cu ochii pe banii patronilor, intrucit bunurile sechestrate nu mai sint vandabile in aceasta perioada.
Averile imbogatilor tranzitiei nu pot fi cercetate…momentan
Directorul Ion Ghionea a mai adus in discutie si averile mari ale unor persoane care nu le pot justifica prin activitatea pe care acestea o desfasoara, dar a lasat sa se inteleaga ca inca nu sint finalizate procedurile de actionare. Seful Finantelor a spus ca prin oras si nu numai exista o multime de oameni care circula cu masini scumpe, desi au afaceri falimentare sau chiar nu „invirt” nimic. Cu toate ca se vorbea inca de la inceputul anului de o cercetare amanuntita a averilor asupra carora planeaza suspiciunea ca ar fi obtinute ilegal sau ca se afla pe numele unor persoane, dar apartin rudelor acestora iata ca am ajuns in cea de-a doua parte a anului si nu s-a intimplat nimic. In cazul in care cei de la Finante se vor ocupa in viitor de asa ceva un prim astfel de caz ar putea gasi spre capatul Bolotestiului, dar si pe la marginea Focsaniului. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.