Economic

Femeile de la sat, sprijinite sa-si gaseasca un loc de munca

Mihaela Beșleagă
12 aug 2011 1611 vizualizări
Asociatia Femeilor si Familiilor din Mediul Rural ofera cursuri de calificare pentru femeile din mediul rural, la Virtescoiu, cu bani europeni

Femeile din mediul rural au acum o sansa de a-si gasi mai usor un loc de munca dar si de a capata mai multa incredere in abilitatile lor, prin intermediul proiectului „Combaterea discriminarii si cresterea potentialului de angajare a femeilor din mediul rural”, implementat de Asociatia Femeilor si Familiilor din Mediul Rural (AFFMR). Program de cursuri de calificare si recalificare, oferite gratuit femeilor din judetele Vrancea, Vaslui si Galati, prin Centrul de Suport din Virtescoiu, a lansat ieri. Femeile de la sate vor fi sprijinite sa invete o meserie, sa caute un loc de munca sau sa inceapa o afacere pe cont propriu. Centrul de Suport din Virtescoiu ofera gratuit, prin proiect, cursuri de calificare si recalificare in meserii cautate in zona, consiliere individuala privind cariera, pregatirea unui CV, prezentarea la un interviu de angajare, informare despre locurile de munca disponibile in comunitate si despre inceperea unei afaceri pe cont propriu, organizarea de intilniri intre posibilii angajatori si femeile interesate de un loc de munca. Peste 200 de persoane sint deja înscrise la programele de calificare/recalificare în meserii precum: bucatar, coafor, lucrator în comert, manichiurist/pedichiurist si îngrijitor batrini la domiciliu. „Vrem sa combatem stereotipurile conform carora oamenii de la sat sint mai putin priceputi si vrednici decit cei de la oras. Incercam sa ajutam femeile sa aduca un ban acasa pe aceste vremuri de criza”, a declarat Cristina Cazacu Chinole, manager de proiect. Cursuri vor fi sustinute si la Gugesti, Nistoresti, Homocea, Vinatori si Vintileasca. In cadrul proiectului se doreste calificarea a circa 200 de femei, iar acestea vor primi si diplome recunoscute la nivel national. Valoarea proiectului este de peste 17 milioane de lei, din care 98% sint fonduri europene si 2% contributia Asociatiei. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European si bugetul national prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul se finalizeaza in luna noiembrie 2012. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.