Economic

Lucrarile CUP dau slujbe localnicilor. Cu conditia sa nu fie betivani

Iulia Crețu
12 aug 2011 6703 vizualizări
lucrarile de apa-canal de la Cimpineanca vor afecta 24 de strazi u constructorul Vega 93 Galati este dispus sa ia forta de munca din comuna, cu conditia sa nu bea alcool u sistemul de apa-canal din Cimpineanca se va lega la retelele din Focsani

Una din firmele de constructii care lucreaza in Vrancea in cadrul proiectului de reabilitare si modernizare a retelelor de apa-canal ale CUP a precizat ca este dispusa sa angajeze forta de munca locala. Reprezentantul Vega 93 Galati, care va presta lucrari la Cimpineanca, localitatea din coasta Focsanilor, spune ca o conditie dura in privinta selectarii personalului ar fi testul impotriva consumului de bauturi alcoolice. “Vom tine legatura cu Primaria, vom aduna cereri de angajare si, daca va fi nevoie, vom angaja. Dar, avem reguli stricte in privinta bauturii, mai ales ca sintem in Vrancea. Dar daca vom gasi oameni buni in meseria lor, fie si someri, vom angaja, in urma unor testari”, a declarat reprezentantul Vega Galati ieri, in cadrul conferintei de prezentare a proiectului de modernizare CUP de la Cimpineanca. Programul de apa-canal va presupune realizarea a 16 km de canalizare si a 12 km pentru sistemul de alimentare cu apa, valoarea contractului fiind de 14 milioane lei, lucrarile urmind a fi derulate de Asocierea Vega 93 si Atlas Galati in satele Cimpineanca si Pietroasa. “Dupa ce noi vom face lucrarile, va veni Primaria cu lucrari de asfaltare a strazilor. Nu se vor face traversari care sa duca la deteriorarea lucrarilor. De asemenea, racordurile la apa si canalizare se vor face pina in curtea oamenilor si nu trebuie sa mergeti la muncitori cu diferite interventii pentru a face racordurile la locuintele particulare. Sistemele individuale le veti exploata fiecare cum doriti. Daca doriti sa le accesati pe cele noi, bine, daca vreti sa ramineti la fintina si fosa, este problema dumneavoastra. Dar UE interzice folosirea foselor care sint un pericol pentru pinza freatica”, a declarat Gheorghe Vasilescu, directorul CUP Focsani. Lucrarile de la Cimpineanca se vor derula pe 24 de strazi, termenul de finalizare fiind februarie 2013.

Preturi unice la apa si canal pentru clientii CUP

Cei prezenti ieri la prezentarea proiectului CUP la Cimpineanca au ridicat problema calitatii apei de baut si au intrebat cum se va derula transportul in comun, dat fiind ca localitatea va intra in santier. Seful CUP a precizat ca apa potabila va avea aceeasi calitate ca la Focsani si ca deversarile din canalizarea comunei se vor face in sistemul de la Focsani, urmind ca epurarea sa se realizeze la statia de la Mindresti. De asemenea, Vasilescu a completat ca acum sint tarife diferite la apa-canal in localitati, dar ca “UE prevede ca de la data de 1 iulie 2013 sa fie tarife unitare la apa si canal, pe principiul solidaritatii. De asemenea, se va face un plan de trafic, verificat si intocmit de Politie. Iar pasajul sub calea ferata va fi afectat de lucrari, dar la final se va asfalta, acum fiind doar beton”, a mai spus Vasilescu. Seful de la fosta regie CUP a sugerat autoritatilor locale sa pastreze in conservare puturile de apa, ca sistem de rezerva in cazul unor investitii ulterioare, dar si in eventualitatea unor dezastre naturale care ar afecta sistemul de apa-canal al CUP. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.