Economic

Vrancea are 11.146 de firme active

Mihai Boicu
12 aug 2011 793 vizualizări
Numarul comerciantilor activi s-a majorat in luna iulie cu131 si a ajuns la cifra de 11.146 de persoane juridice si persoane fizice autorizate care isi desfasoara activitatea in judetul Vrancea

Aceste cifre confirma trendul crescator in ultimele luni a activitatii agentilor economici din judet, dupa ce pina la sfirsitul anului trecut s-a inregistrat o scadere constanta. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, numarul inmatricularilor de firme noi s-a ridicat la 1.192 in acest an, in timp ce anul trecut a fost de 776, aceasta diferenta fiind una dintre explicatiile pentru care acum sint mai multi comercianti activi. Pe de alta parte, ponderea suspendarilor, radierilor voluntare si dizolvarilor este de citeva ori mai mica in comparatie cu primele sapte luni ale anului trecut. Astfel, in acest an un numar de 235 de agenti economici si-au suspendat activitatea, in timp ce in perioada ianuarie – iulie 2010 au fost nu mai putin de 668. Cauza principala a fost introducerea impozitului minim in anul 2009, care a determinat inchiderea firmelor fara activitate, dar si a acelora care inregistrau profituri mici. De asemenea, 10 firme au fost dizolvate in acest an, in comparatie cu 19 anul trecut. In ceea ce priveste radierile voluntare, s-a inregistat o scadere de la 1635 la 187. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.