Economic

Pierderi de 4,5 miliarde euro din cauza evaziunii cu alcool

Ziarul de Vrancea
9 aug 2011 968 vizualizări
Evaziunea in domeniul bauturilor alcoolice a determinat in perioada 2003-2010 pierderi de 3,3 miliarde euro la accize, iar cele din neincasarea TVA si a altor taxe se ridica la 1,2 miliarde de euro, potrivit reprezentantilor patronatelor din industria de profil

"Metodele de evaziune sint neinregistrarea productiei integrale, ca materie prima sau produs finit, utilizarea de banderole false, exporturi fictive de alcool si vinzarea de produse pe baza de alcool inregistrate ca alte categorii de produse neaccizabile, precum cosmetice, alcool tehnic sau alcool sanitar", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Romulus Dascalu, presedintele patronatului GARANT, din industria bauturilor spirtoase. El a estimat evaziunea fiscala in domeniul alcoolului si bauturilor alcoolice in 2010 la 700-750 milioane de euro. Pentru combaterea evaziunii, patronatele propun cresterea eficientei controalelor efectuate de institutiile statului, respectarea procedurii de acordare a banderolelor fiscale si masuri "foarte dure" pentru vinzarea produselor sub costuri.


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Premierul vorbeste despre slabirea economiei

Reducerea ritmului de crestere a exporturilor in luna iunie si datele privind productia industriala pot duce la incetinirea ritmului de crestere economica pentru trimestrul doi, astfel ca va fi nevoie de "maximizarea" investitiilor si lucrarilor in trimestrul trei, potrivit premierului Emil Boc. "Avem o crestere economica prognozata de 1,5% (pentru anul in curs, n.r.), dar aceasta crestere nu va fi atinsa daca trimestrul al treilea nu va fi fructificat la maximum, pentru ca el are una dintre cele mai mari ponderi in PIB intr-un an. Am aflat dimineata ca in luna iunie se constata o incetinire a productiei industriale si a exporturilor, ceea ce s-ar putea sa ne incetineasca cresterea economica pentru trimestrul al doilea. De aceea, cu atit mai mult in trimestrul trei trebuie sa avem grija sa maximizam investitiile si tot ce inseamna lucrari", a spus Boc. El a adaugat ca rezultatele din iunie au fost influentate de tulburentele de pe pietele internationale. "De aceea, avem doua mari prioritati: investitiile si fondurile europene. Repet, semnalele primite ne arata ca trimestrul II s-ar putea sa nu fie asa de bun cum ne-am asteptat", a mai spus premierul. Surse guvernamentale au declarat la sfisitul lunii iulie ca Guvernul mizeaza pe o crestere a PIB in trimestrul II, fata de primul trimestru, de 0,3-0,4%.


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Agentia S&P, anchetata de o comisie din Senatul SUA

Comisia Bancara din Senatul Statelor Unite analizeaza decizia de vineri a Standard & Poor's (S&P) de a reduce pentru prima data ratingul AAA al SUA, la AA plus, a declarat pentru Reuters un consilier apropiat comisiei. Comisia stringe informatii privind decizia S&P, dar nu a hotarit inca daca va lansa o investigatie oficiala sau daca va convoca persoane la audieri, a adaugat sursa citata. Agentia si-a motivat decizia acuzind temeri privind incapacitatea Washingtonului de a reduce deficitul bugetar cu cel putin 4.000 miliarde de dolari pe termen lung, pentru a readuce datoria de stat sub control. Dupa o disputa dura la Washington intre Partidul Democrat si cel Republican, Congresul si Casa Alba au negociat un acord de reducere a deficitului bugetar cu 2.100 miliarde de dolari in urmatorii 10 ani, considerat insuficient de catre S&P.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.