Economic

Dacia va produce sasiuri pentru modelele Smart si Twingo

Ziarul de Vrancea
9 aug 2011 808 vizualizări
Automobile Dacia va produce la Mioveni sasiuri pentru trei tipuri de automobile cu motoare electrice si termice, cu doua si patru locuri, pentru uzinele Daimler din Franta si Renault din Slovenia, unde vor intra in productie noile generatii Smart si Twingo, potrivit mai multor surse

Introducerea in productie a noului sasiu presupune o investitie de 11,5 milioane de euro, care se deruleaza in perioada 2011-2013, iar liniile de fabricatie vor fi montate in doua cladiri deja existente. Inceperea productiei de sasiuri pentru cele doua grupuri auto este parte a unui parteneriat semnat anul trecut intre Renault si Daimler, care vizeaza dezvoltarea in comun de noi modele. "Renault si Daimler vor dezvolta in parteneriat un nou model Smart cu patru locuri si urmatoarea generatie Twingo. Masinile vor fi diferite in materie de design, insa o caracteristica comuna va fi sistemul unic de tractiune pe rotile din spate. Modelele dezvoltate in parteneriat vor fi disponibile si in variante electrice. Lansarea modelelor este planificata pentru anul 2013, iar uzina Smart din Hambach (Franta) va produce versiunile cu doua locuri, in timp ce la uzina Renault din Novo Mesto (Slovenia) vor fi asamblate cele cu patru locuri", a declarat anul trecut presedintele grupului francez, Carlos Ghosn. Gama de vehicule produsa de Automobile Dacia este formata din sase modele - Duster, Sandero, Logan, Logan MCV, Logan Pick-Up si Logan VAN. Contactati, reprezentantii Dacia nu au prezentat detalii legate de acest proiect. Totodata, grupul Renault va investi 13,6 milioane de euro pentru a creste capacitatea productiei de cutii de viteze a Renault Mecanique Roumanie cu 25%, la 470.000 de unitati pe an. Cutiile de viteze produse de acesta entitate aflata pe platforma Mioveni sint destinate in totalitate exportului in cadrul aliantei Renault-Nissan.


,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.