Economic

BCR recupereaza numai 12% din creditele neperformante

Ziarul de Vrancea
5 aug 2011 847 vizualizări
Banca Comerciala Romana a vindut de la inceputul anului credite neperformante pe zona de retail in valoare de 600 milioane de lei, din care a recuperat un procent de 12%, a declarat presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels

Seful BCR a aratat ca majoritatea imprumuturilor neperformante au fost nesecuritizate si au fost acordate incepind cu anul 2007. Portofoliul total pe retail insumeaza 20 de miliarde lei. In cadrul unei prezentari, Bruynseels a aratat ca, desi creditele pe retail sint in scadere, BCR se situeaza pe primul loc pe acest segment, cu o cota de piata de 18,2%. De asemenea, pe segmentul corporate BCR a inregistrat in primul semestru o crestere a cotei de piata de 1,6 puncte procentuale, la 25%, mentinind banca tot pe prima pozitie. BCR avea un volum total al creditelor la finele primului semestru de 51,5 milliarde lei, cu 1,52% sub nivelul de la mijlocul anului trecut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.