Economic

Rata somajului a ajuns ca prin minune la 4,77%

Ziarul de Vrancea
5 aug 2011 541 vizualizări
Rata somajului la sfirsitul lunii iulie, la nivel national, a fost de 4,77 la suta, mai mica cu 0,01 puncte procentuale decit cea din luna iunie si cu 2,68 puncte procentuale decit cea din luna iulie a anului trecut, informeaza, ieri, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM)

Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca a fost de 453.152 de persoane, cu 809 mai putine decit la sfirsitul lunii anterioare. In ceea ce priveste rata somajului inregistrat pe sexe, in iulie, comparativ cu luna precedenta, rata somajului masculin a scazut de la 5,10 la suta la 5,00 la suta, iar rata somajului feminin a crescut de la 4, 42 la 4,51 la suta. Potrivit ANOFM, scaderi ale ratei somajului se inregistreaza in 22 de judete, cele mai importante fiind in Covasna, Vaslui, Buzau, Constanta, Alba si Ialomita. Cele mai ridicate niveluri ale ratei somajului au fost atinse in judetele Vaslui (8,95 la suta), Teleorman (8,68 la suta), Dolj (8,36 la suta), Mehedinti (8,32 la suta), urmate de judetele: Covasna (7,04 la suta), Buzau (7,36 la suta), Alba (6,63 la suta), Gorj (6,55 la suta) si Ialomita (6,42 la suta).  Din totalul somerilor inregistrati la nivel national, 151.279 au fost indemnizati si 283.873 neindemnizati, cel al somerilor indemnizati scazind cu 7.536 de persoane, iar al celor neindemnizati a crescut cu 6.727 de persoane fata de luna precedenta.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.