Economic

Asigurarile de locuinte cistiga greu teren

Ziarul de Vrancea
5 aug 2011 517 vizualizări
Gradul actual de asigurare a fondului national locativ a ajuns la 45%, in crestere cu aproape 5 puncte procentuale fata de 30 iunie, cind se situa la 40,3%, potrivit estimarilor presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

"In iulie, vinzarile de polite obligatorii emise de PAID au continuat sa creasca (...). Cel mai probabil acelasi lucru s-a intimplat si cu asigurarile facultative, drept pentru care estimez ca, in prezent, avem un grad total de cuprindere in asigurare in jur de 45%. Procentul este dublu fata de cel inregistrat inainte de implementarea Legii 260/2008 (...). Am convingerea ca trendul de crestere va continua, astfel incit tot mai multi oameni sa fie protejati prin asigurare", a spus Toncescu. In 2008, fondul national locativ era asigurat in proportie de 12%. Potrivit datelor CSA, la nivel national, numarul locuintelor asigurate la mijlocul anului era de 3.377.026, din care 2.793.628 prin asigurari facultative si 583.398 prin asigurari obligatorii, ceea ce inseamna un grad total de cuprindere in asigurare a fondului locativ al Romaniei de 40,3%. Datele statistice arata ca Romania are 8,39 milioane de locuinte. La 30 iunie, 64% din locuintele din Bucuresti erau asigurate, fie prin asigurari facultative, fie prin polite obligatorii de asigurare emise in temeiul Legii 260/2008. Pe urmatoarele doua locuri se situeaza judetele Constanta - 53,1% si Timis - 51,4%. Cele mai scazute grade de cuprindere in asigurare a locuintelor se inregistreaza in judetele Vaslui - 21%, Gorj si Maramures, fiecare cu 29,3%, precum si Botosani - 29,5%. Potrivit datelor CSA, circa trei sferturi (73,7%) din asigurarile facultative valabile la 30 iunie au fost incheiate pe parcursul primelor sase luni ale acestui an, restul fiind contracte incheiate/reinnoite in anul anterior. Primele subscrise in intervalul 1 ianuarie-30 iunie afererente asigurarilor facultative incheiate pentru locuinte s-au ridicat la 315,39 milioane de lei, ceea ce inseamna o prima medie pe contract de 153 lei (circa 36 euro), se mentioneaza in comunicatul CSA.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.