Economic

Declaratiile on – line prind mai greu la vrinceni

Doina Ganea
3 aug 2011 1768 vizualizări
angajatorii sint chemati azi la instruire privind depunerea on-line a declaratiei unice

Agentii economci vrinceni se familiarizeaza mai greu cu depunerea declaratiilor fiscale in format electronic. Finantistii au primit luna trecuta, doar 34 % din aceste declaratii in format electronic, ceea ce i-a determinat sa organizeze gratuit cursuri cu contribuabilii pentru a le explica cum se depun aceste declaratii on – line, tinind cont ca de luna aceasta nu mai pot fi primite declaratii pe hirtie. „ Avind în vedere procentul redus de depunere pe internet a declaratiilor si a faptului ca dupa data de 25 iulie 2011 persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator sau entitatile asimilate angajatorului vor completa si depune formularul 112 „Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” numai prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-România, nemaifiind acceptat formatul pe suport de hirtie, Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea invita contribuabilii în datele de 04 si 11 august 2011 la întilniri de lucru pe tema depunerii declaratiilor on-line si a modalitatilor de obtinere a certificatului digital”, se arata in comunicatul celor de la Finante. Pentru depunerea declaratiei prin mijloace electronice de transmitere la distanta, angajatorii trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat în conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica sau sa împuterniceasca persoane care detin acest certificat. Obtinerea unui certificat calificat se face de la unul dintre furnizorii acreditati. (Doina GANEA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.