Economic

Azi incep examenele pentru suplinitori

Gabriela Draghici
2 aug 2011 1285 vizualizări
in jur de 300 de candidati vor sustine astazi si miine examenul pentru un post de profesor suplinitor u ISJ pune la bataie circa 400 de posturi complete si incomplete

Absolventii care doresc sa ocupe un post de suplinitor intr-una din scolile vrincene incep astazi examenele. Pina ieri, 296 de candidati si-au depus dosarele la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, dintre care 46 la necalificati si 250 la calificati. Ei se vor „lupta” pentru unul din cele aproximativ 400 de posturi complete si incomplete puse la bataie de ISJ. Conform graficului, astazi, timp de trei ore, incepind cu ora 9.00, candidatii fara studii corespunzatoare postului (necalificati) vor sustine proba scrisa la Scoala nr. 3 Focsani. Potrivit oficialilor ISJ, lucrarile vor fi corectate de profesorii vrinceni si afisate tot in cursul zilei de astazi. Asta pentru ca cei care au obtinut note peste 5 la proba scrisa sa se poata prezenta la proba de interviu de miine, desfasurata incepind cu ora 15.00, tot in incinta Scolii nr. 3. Miine este rindul candidatilor cu studii corespunzatoare postului (calificati) sa sustina probele scrise, de data aceasta la Scoala “Anghel Saligny” Focsani, incepind cu ora 10.00, timp de patru ore. Oficialii ISJ atrag atentia ca intrarea in sali se va face pina in ora 8.30.Urmarea concursului de titularizare este aceea ca ocuparea posturilor, incepind cu luna septembrie, se va desfasura conform aceleiasi metodologii folosite in concursul din 13 iulie, cu subiecte de aceeasi dificultate si supraveghere video. Rezultatele la proba scrisa a candidatilor calificati vor fi afisate pe 8 august si vor fi corectate de comisii de corectare din tara. Intre 8 si 9 august vor fi inregistrate contestatiile si transmise comisiilor de corectare din tara, urmind ca pe 11 august sa fie date publicitatii rezultatele finale. In sedinta publica, programata in data de 23 august, posturile vor fi atribuite, urmind ca pina pe 29 august, orele ramase neocupate sa fie atribuite in regim de „plata cu ora” pina la o jumatate de norma, iar invatatoarele si educatoarele, pina la o norma intreaga. Suplinitorilor calificati care vor obtine note peste 7 la concurs li se va da voie sa sustina pina la noua ore suplimentare platite. Astfel, orice candidat la concursurile din 2009 si pina in 2011, care a obtinut note peste 7, chiar daca nu este titular, in afara de cele 18 ore, mai poate alege inca noua. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.