Economic

VIDEO!!!CUP duce gratis apa la robinetele din Golesti, Cimpineanca si Mindresti

Iulia Crețu
27 iul 2011 478 vizualizări
Beneficiarii proiectului pe bani europeni nu vor plati racordurile, dar investitia ar putea duce la scumpirea serviciilor CUP u lucrarile de constructii sint realizate de Vega 93 Galati si Hidroconstructia Bucuresti u CUP isi va lansa in curind si site-ul www.cupfocsani.ro

In 18 luni, locuitorii din comunele Cimpineanca si Golesti, dar si focsanenii din zona Laminorul ori Mindresti vor beneficia de retele moderne de apa canal, realizate cu bani europeni. Contractele de lucrari pentru investitii au fost semnate ieri in prezenta autoritatilor locale si a constructorilor. Licitatiile au fost cistigate de Hidroconstructia Bucuresti si Vega 93 Galati. Directorul CUP Focsani, Gheorghe Vasilescu, a precizat ca alimentarea cu apa curenta si realizarea sistemului de canalizare se va face pina in locuintele cetatenilor din zonele de investitii, atentionind ca acestia nu vor fi nevoiti sa achite costuri suplimentare pentru apa-canal. Vasilescu a precizat ca, in ceea ce priveste lucrarea de la Cimpineanca, reteaua de apa-canal va fi lipita la cea de la Focsani, nefiind necesara o noua statie de epurare in comuna din coasta orasului. “Acest program finantat cu fonduri europene in proportie de 89%, fonduri de coeziune, de Consiliul Local cu aproape 2% si de CUP cu 9%, prevede realizarea de lucrari de apa si canalizare in diverse localitati ale judetului. La Cimpineanca se va realiza o retea de canalizare de peste 15 km, atit in satul Cimpineanca, cit si in satul Pietroasa. Reteaua de apa se va extinde cu 11 km”, a spus Vasilescu. Lucrarile vor fi realizate de asocierea dintre Vega 93 Galati si Atlas Galati, iar valoarea investitiilor de la Cimpineanca se ridica la valoarea de 13 milioane lei . In ceea ce priveste municipiul Focsani, cei de la CUP sustin ca vor lucra in corelatie cu firmele care asfalteaza, astfel incit dupa finalizarea noilor retele de apa si canalizare, strazile pe care se va lucra vor fi reabilitate. “Inca mai sint retele cu uzura avansata si sint strazi fara retele de apa”, a constatat directorul CUP ca se intimpla in municipiul resedinta de judet.

Pe 62 de strazi se va lucra pina in 2013

Lucrarile de reabilitare si extindere ale sistemului de apa si canalizare in Focsani sint impartite in trei loturi, cu o valoare totala a investitiilor de peste 40 milioane lei. In Focsani vor lucra asocierea Hidroconstructia Bucuresti - Probit Bucuresti, dar si cei de la Vega 93 Galati, acestia prinzind lotul de lucrari cu o valoare mai mare. Lucrarile din Focsani sint preconizate a se incheia in 2013 si vor presupune modernizari pe 62 de strazi pentru canalizare si pe alte 49 de strazi pentru sistemul de alimentare cu apa. Prezent la semnarea contractului de la Cimpineanca, in locul vesnicului intirziat presedinte de Consiliu Judetean Vrancea, vicele Mircea Diaconu nu a ezitat sa fie parca desprins dintr-o reclama la apa minerala. “Ceea ce am vazut cu totii este o actiune valoroasa, o actiune care raspunde nevoii stringente a populatiei judetului nostru, apa fiind elementul esential al vietii”, a declarat vicepresedintele CJ Vrancea. In alta ordine de idei, ieri, cu ocazia parafarii contractelor de lucrari, CUP a anuntat ca in curind isi va lansa site-ul propriu, www.cupfocsani.ro. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.