Economic

Oficialii MTR Enoprod: Toate acuzatiile se vor dovedi nefondate

Ziarul de Vrancea
9 iul 2011 2254 vizualizări
Singurul scop pentru care s-a construit acest combinat viticol este acela de a crea o afacere curata si profitabila intr-o zona cu o vasta traditie viticola , spun reprezentantii MTR Enoprod, firma aflata in centrul unui proces legat de modul cum a obtinut finatare SAPARD pentru realizarea investitiei u legat de suspiciunile ca asociatul italian ar fi fugit in Argentina, oficialii firmei precizeaza ca au afaceri serioase in tara sud-americana, despre care spun ca e mult mai prietenoasa cu investitorii decit Romania

Oficialii companiei MTR Enoprod SRL Focsani, al carei asociat si administrator italian a fost trimis in judecata de catre DNA sub acuzatia ca ar fi obtinut pe nedrept suma de 995.096,640 euro, reprezentind fonduri SAPARD, sustin ca dosarul intocmit de catre Directia Nationala Anticoruptie a trenat nu mai putin de cinci ani, timp in care s-au aflat permanent la dispozitia anchetatorilor. Legat de dosarul de cercetare penala asupra administratorului Giuseppe Moriello, reprezentantii combinatului viticol au facut unele precizari ca urmare a articolului aparut in Ziarul de Vrancea din 2 iulie 2011. "Din anul 2006, DNA- Serviciul Teritorial Galati efectueaza cercetari penale in problema derularii Contractului de finantare nr.C 1.141024100011/02.09.2003 incheiat de noi cu Agentia SAPARD si, in ciuda insistentelor noastre de a se pronunta intr-un termen rezonabil, solutia a fost data de procurorii DNA abia acum citeva zile, in iunie 2011. Administratorul firmei noastre: Dl. Moriello, cetatean italian, a fost permanent la dispozitia organelor statului roman si s-a prezentat in fata acestora in toate cazurile in care a avut aceasta obligatie legala. Cazul este acum incredintat unui judecator si avem convingerea ca toate acuzatiile se vor dovedi nefondate", spun cei de la MTR Enoprod. Cu privire la informatiile potrivit carora cetateanul italian Giuseppe Moriello ar fi fugit in Argentina, cei de la MTR Enoprod spun ca administratorul "se ocupa de investitia pe care asociatii SC MTR ENOPROD SRL o au in Argentina, de altfel o tara mult mai atractiva atit economic cit si ceea ce priveste relatiile intre institutiile statului si investitori, fiind nevoit a face deplasarea in aceasta tara de cite ori este nevoie". Oficialii companiei mai spun ca au pus in functiune Combinatul de Vinificatie din comuna Cimpineanca din august 2004, "in stricta conformitate cu prevederile legii si ale contractului de finantare". "In derularea contractului de finantare, Agentia SAPARD a analizat si a acceptat ca fiind legale toate documentele prezentate si intreaga documentatie tehnica si economica care a stat la baza realizarii Combinatului nostru de Vinificatie a fost acceptata expres ca fiind conforma, legala si eligibila. Numai instantele de judecata ale statului roman si, dupa caz, cele europene, se pot pronunta irevocabil in aceasta problema", au mai indicat reprezentantii MTR Enoprod SRL.


Oficialii firmei neaga orice legatura cu «mafia»


Ca urmare a materialului publicat de Ziarul de Vrancea la data de 2 iulie 2011, intitulat "Mafia vinului- teapa de un milion de euro", reprezentantii MTR Enoprod au negat orice legatura cu organizatii ilegale. "SC MTR ENOPROD SRL este parte a unui important grup de firme europene, fiind controlata de societatea SUECO Spa. (www.sueco.it), lider in Europa pentru productia de musturi si sucuri concentrate din struguri, administrata de doi mari producatori de vinuri din Italia: TURRINI Spa (www.turrini.it) si VINICOLASANNAZARO Spa. (www.vinicolasannazaro.it), firme prezente pe piata internationala a comercializarii vinurilor ajunsa la a doua generatie, si de SC ENOGEST SRL, producator de vinuri cu o vasta experienta in domeniu, de asemenea prezent in piata internationala a vinzarii de vin. Acestea sint legaturile legale si economice ale firmei noastre cu firme din Italia, calificate de ziarul dvs. rudimentar si profund prejudiciator ca reprezentind "legaturi tenebroase" pe care firma noastra le-ar avea in Italia. Prin acest gen de afirmatii si acuzatii grave sint prejudiciate inclusiv societatile sus-mentionate din Italia (...) A acuza firma noastra, asociatii nostri si pe administratorul firmei noastre de apartenenta la o organizatie criminala: "Mafia", reprezinta acuzatie cu gravitate si periculozitate deosebite ce nu au nici o justificare. Nu exista si nu poate exista nici o suspiciune sau acuzatie legata de "mafia" in dosarul de urmarire penala al DNA asadar, indicarea unei posibile asemenea legaturi nu are nici o justificare. Combinatul de Vinificatie MTR ENOPROD este in functiune, in el isi deruleaza activitatea in cadrul programului de lucru atit salariatii permanenti cit si conducerea executiva a firmei", scriu reprezentantii MTR Enoprod. Firma s-a considerat prejudiciata si pentru asocierea facuta cu prezenta unor importanti lideri ai PSD la inaugurarea combinatului. "Singurul scop pentru care s-a construit acest combinat este acela de a crea o afacere curata si profitabila intr-o zona cu o vasta traditie viniviticola a Romaniei asa cum este Vrancea, si sa contribuie atit cit ii sta in putere, la dezvoltarea economica a regiunii, fapt demonstrat si recunoscut de podgorenii din zona Virtescoiu si Odobesti. Faptul ca, la inaugurarea Combinatului nostru de Vinificatie autoritoritatile locale care au fost de fata faceau parte din Partidul Social Democrat, nu are relevanta pentru noi. Acestea sint probleme de interes pentru administratia locala indiferent de coloratura politica a reprezentantilor sai", spun oficialii MTR Enoprod, care adauga ca isi vor demonstra buna credinta si in justitie. (Ziarul de Vrancea)


Ce spune DNA


Reamintim ca DNA a dispus trimiterea in judecata a italianului Giuseppe Moriello, asociat si administrator al MTR Enoprod SRL, in sarcina caruia s-a retinut "infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave". Procurorii spun ca in contextul derularii proiectului, italianul ar fi prezentat Autoritatii Contractante documente inexacte cu consecinta obtinerii pe nedrept a sumei de 995.096 Euro reprezentind fonduri SAPARD. Procurorii vorbesc despre un certificat emis de Primaria Focsani in care era consemnat in mod nereal ca societatea nu are datorii la bugetul de stat. De asemenea, pentru justificarea cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului, spun procurorii, italianul a mai prezentat si rapoarte de adjudecare a unor licitatii fictive. în vederea recuperarii pagubei, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra combinatului de vinificatie si a unor terenuri apartinind societatii. Dosarul se afla pe rolul Judecatoriei Focsani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 12 ore, 39 minute, 3 secunde
Deci nu a fost decat o fumigena PDL-ista ? Vai, dar nu e adevarat , institutiile portocalii doar isi fac datoria, cum se poate sa fie acuzate ca mananca doar aiurea ? Si El Marica de la APIA, popo-ul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.