Economic

S-a incheiat campania de depunere a cererilor pe suprafata

Doina Ganea
20 iun 2011 963 vizualizări
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a finalizat campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata, pentru anul 2011.

Astfel, in intervalul 1 martie - 10 iunie 2011, au fost depuse la nivelul intregii tari 1.087.842 cereri, pentru o suprafata de 9.813.107 hectare. Din totalul cererilor 98,5% au fost depuse utilizind aplicatia electronica IPA Online, pentru 99% din suprafata solicitata la plata sprijinului financiar pe suprafata. "Reamintim ca perioada de depunere a cererilor a fost 1 martie - 15 mai 2011, pentru intervalul 16 mai - 10 iunie fiind percepute penalizari de 1 % pentru fiecare zi de intirziere. Nicio cerere de sprijin depusa dupa data de 10 iunie 2011 nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs", informeaza APIA. Media cererilor depuse anual de fermierii vrinceni pentru acordarea subventiei pe suprafata este de 30 de mii. Anul trecut numarul taranilor care au depus aceste cereri a fost de 28.000 pentru o suprafata totala de aproximativ 170.000 ha de teren. Valoarea acordata de UE pe aceasta masura este de 81 euro/ha. Sprijinul financiar pe suprafata este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.