Economic

Inregistrarea fiscala a sediilor secundare

Doina Ganea
14 iun 2011 1380 vizualizări
Potrivit noilor prevederi legale, competenta pentru înregistrarea fiscala a sediilor secundare ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor, înfiintate de contribuabilii mijlocii revine administratiilor finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) în a caror raza teritoriala acestea îsi desfasoara activitatea.

De asemenea, competenta pentru inregistrarea fiscala a sediilor secundare ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor care se inregistreaza la Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, revine Administratiilor Finantelor Publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul DGFP pe a carei raza teritoriala isi desfasoara acestea activitatea. "Reamintim ca, potrivit OUG nr. 117/2010,incepind cu 1 ianuarie, pentru contribuabilii care au sedii secundare, platitor de obligatii fiscale este contribuabilul, inclusiv pentru impozitul pe venitul din salarii datorat de salariatii care isi desfasoara activitatea la sediile secundare inregistrate fiscal, ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor", arata oficialii DGFP Vrancea. Noile prevederi ce vizeaza contribuabilii mari si mijlocii au fost publicate la inceputul lunii iunie. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.