Economic

Garda Financiara a depistat doua fabrici ilegale de tigari

Doina Ganea
30 mai 2011 3691 vizualizări
Descoperirea unei retele de infractori care se intinde pina in judetul Caras-Severin si care a produs un prejudiciu de 150 miliarde de lei vechi a fost actiunea principala a comisarilor vrinceni

2010 comisarii Garzii Financiare Vrancea au suspendat activitatea a nu mai putin de 179 de firme care nu au respectat legislatia in domeniul caselor de marcat. Tot anul trecut s-a facut propunerea suspendarii activitatii a doua antrepozite fiscale concomitent cu cresterea valorii si numarului de masuri asiguratorii dispuse in vederea recuperarii prejudiciului adus bugetului de stat. "Fara a detalia la acest capitol putem spune ca in spatele cifrelor stau realizari concrete precum identificarea a doua fabrici ilegale de tigari, achizitii intracomunitare nedeclarate si neinregistrate in evidentele contabile, identificarea unor tranzactii ilicite cu cereale", a explicat comisarul sef al Garzii Financiare Vrancea, Adrian Buzdrug. Acesta a mai precizat ca tot comisarii Garzii Financiare au confiscat de la cele doua fabricii de tigari de pe raza judetului Vaslui materii prime "" 29 de tone de tutun brut "" care urmau sa fie procesate si transformate in produs finit, tigari, 4,5 milioane de tigari fara timbru, insemnind o evaziune fiscala de 4 de milioane de lei . «Aceasta filiera isi desfasura activitatea pe raza a trei judete, iar evaziunea fiscala este de 15 de milioane de lei la o prima estimare », a declarat Adrian Buzdrug, comisarul sef al Garzii Financiare Vrancea. Din cele 29 de sesizari penale realizate anul trecut trei au fost pentru contrabanda cu tigari. In perioada amintita au fost confiscate marfuri in valoare de 1,3 milioane de lei, din care 10.649 de lei reprezinta contravaloarea a 3,9 pachete de tigari confiscate. Comisarii vrinceni au mai confiscat 390 de litri de bauturi alcoolice, 26.950 kg de fructe, 13.310 kg din carne si peste o mie de tone de cereale. In primul trimestru al acestui an Garda Financiara a "vizitat" 807 de firme, a aplicat 453 de amenzi in suma de 976.140 de lei, a confiscat bunuri in valoare de 247.650 de lei si a facut 29 de sesizari penale pentru un prejudiciu constatat de 1,6 milioane de lei. "Dupa confiscari bunurile sint evaluate de Comisia de verificare si apoi Directia Generala a Finantelor Publice se ocupa de valorificarea lor", ne-a explicat comisarul sef "circuitul" produselor confiscate pina la magazinul de desfacere al Finantelor. (D. GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.