Economic

Ruinele de la Chimica Marasesti sint aruncate in aer

Dan Chiriac
28 apr 2011 4245 vizualizări
Istoria fabricii a inceput in anul 1890

Fosta fabrica Chimica SA Marasesti, cu o vechime de peste un secol, va disparea definitiv azi. La orele 12.00, ultimul corp al fabricii, care aduna odata aproape toata forta de munca din oras, va fi aruncat in aer, prin implozie. Actiunea este organizata de o firma de specialitate din Tirnaveni, care a pus la punct ieri detaliile legate de aceasta operatiune. "Sa ne fie rusine tuturor ca am distrus o asemenea fabrica! Actiunea de azi vizeaza ultimul corp de cladire din fabrica care a mai ramas in picioare. Acesta va fi darimat prin implozie. Am luat toate masurile pentru ca totul sa se desfasoare fara incidente. Tinind cont ca peste drum de fabrica sint case am mers la oameni sa le explicam ca totul este sub control. De asemenea, vom fi atenti ca traficul de pe soseaua europeana sa nu aiba de suferit", ne-a spus primarul Constantin Vlase. La fata locului vor fi prezente si echipaje de politie. "Desi este o actiune controlata, trebuie sa fim acolo pentru ca se va produce un nor de fum care ar putea pune probleme soferilor aflati in trafic, pe E85. Vom avea un echipaj care va opri citeva momente circulatia prin dreptul fabricii", ne-a spus comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Circulatiei. Mai multi localnici si-au aratat interesul sa vada implozia, dar acestia vor fi tinuti la distanta pentru a nu fi victimele vreunui incident. Fosta fabrica Marchim era raiul hotilor de fier vechi si de caramizi, dupa ce s-a inchis la inceputul anilor 2000, cind a intrat in lichidare. In perimetrul fabricii au avut loc mai multe accidente in care si-au pierdut viata persoane care cautau fier vechi printre ruine. Demolarea ruinelor a inceput inca de anul trecut de catre firmele care detin active in perimetrul de peste zece hectare. Istoria fabricii a inceput in anul 1890, cind aici s-a deschis o mica fabrica de clei de oase. In perioada comunista, la Chimica se producea spumogen pentru stingerea incendiilor, dar si alte produse chimice. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 9 ore, 29 minute, 44 secunde
ALO! Da niste dinamita in plus pentru oras nu va mai ramas? Macar sa terminati curatenia, ca de varuit ne ocupam mai tarziu!
, acum 739397 zile, 9 ore, 29 minute, 44 secunde
Nu stim decit sa distrugem si sa nu mai punem nimic in loc,sintem bucurosi de acest lucru de 21 de ani .Cind acesti guvernanti(politruci) vor fi judecati si condamnati pentru genocidul economiei citeste integral
, acum 739397 zile, 9 ore, 29 minute, 44 secunde
CRIMINALI, CRIMINALI, CRIMINALI, AU OMORAT ECONOMIA BUCATA CU BUCATA, NU STIU DECAT DE BURTA LOR NISTE NENOROCITI
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.