Economic

Patru GAL-uri vrincene vor aduce milioane de euro in judet

Doina Ganea
16 apr 2011 2094 vizualizări
din cele 5 GAL-uri constituite la nivelul judetului nostru patru au devenit eligibile pentru a primi finantare europeana de aproape 3 milioane de euro fiecare

Vrancea va avea 4 Grupuri de Actiune Locala (GAL-uri) cu care ar putea obtine finantari europene in urma procedurilor de evaluare finalizate si publicate recent pe site-ul Ministerului Agriculturii. La nivel local pe primele doua locuri se afla GAL-urile "Tara Vrancei" si "Siretul Verde cu 96 si respectiv 91 de puncte, pe al treilea cu 88,4 puncte se afla GAL-ul Vrancea Sud-Est realizat de Camera Agricola Judeteana, iar pe locul patru GAL-ul Tinutul Viei si Vinului, elaborat de Directia pentru Sport si Tineret cu 82 de puncte. Potrivit grilei, GAL-urile care au obtinut mai putin de 80 de puncte nu vor primi finantare. Este cazul GAL-ului Valea Rimnicului care a obtinut 75,1 puncte. Cele patru GAL-uri ocupa locuri bune si la nivel national. Astfel, Tara Vrancei are un punctaj egal cu alte patru GAL-uri la pozitiile 4-7. Siretul Verde are punctaj egal cu cele de la pozitiile 20-22, Vrancea de Sud-Est se afla pe locul 40 si Tinutul Viei si vinului ocupa locul 74 din cele 80 de locuri eligibile si finantabile. La nivelul judetului au ramas neacoperite de aceste GAL-uri Valea Milcovului si zona de nord a judetului. GAL-urile reprezinta un parteneriat public-privat local constituit din parteneri provenind din diferite sectoare socio - economice locale. Parteneri pot fi administratii locale, firme dar si ONG-uri. Dupa constituire, GAL-urile implementeaza o strategie de dezvoltare locala la nivelul localitatilor membre si avantaje la accesarea fondurilor europene. Pentru accesarea fondurilor europene, GAL-urile primesc sume considerabile de la Uniunea Europeana, de aproape trei milioane euro. Acesti bani vor fi utilizati la cofinantarea proiectelor accesate la nivel local. "Este un rezultat foarte bun. Proiectul depus de noi a fost constituit numai din munca voluntara, noi nu am beneficiat de nici un ajutor. Munca depusa a fost enorma. Suma pentru care am aplicat este cea maxima care se poate aplica, adica de 2,8 milioane de euro", ne-a declarat directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea, Adrian Colin, promotorul GAL-ului Siretul Verde. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.