Economic

Apa si canalizarea la Panciu aduc si noi locuri de munca

Gabriel Sava
24 mar 2011 1128 vizualizări
Asta au promis autoritatile si firmele care vor lucra in cadrul proiectului Reabilitarea si modernizarea retelelor de apa si canalizare in aglomerarea Panciu

Un nou proiect in valoare de peste 29 milioane lei va incepe la Panciu in scurt timp. Derulate cu fonduri europene, cofinantare de la bugetul Guvernului si bugetul local, lucrarile la "Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Vrancea 2010- 2014" vor viza la Panciu, asa cum au promis cei implicati in acest proiect, extinderea si modernizarea retelei de apa si a celei de canalizare a orasului. Micul oras care numara sub 10.000 de locuitori a avut in permanenta probleme la capitolul asigurarii apei potabile in regim permanent, mai ales pe timp de vara, in perioadele secetoase. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate in 28 de luni. "Se reabiliteaza 42% din reteaua de apa deja existenta (n.r.- peste 16 km) si se va extinde sistemul actual cu aproape 15.000 metri. Se reabiliteaza reteaua de canalizare pe circa 60% din lungime si se extinde reteaua de colectare a apelor uzate pe toata suprafata aglomerarii cu peste 18,5 kilometri. Acest proiect va deservi o aglomeratie de circa 8.500 de locuitori", a declarat directorul SC CUP SA Focsani, Gheorghe Vasilescu. Conform obiectivelor declarate in acest proiect, pe linga extinderea si modernizarea retelelor deja existente, vor fi amplasate trei statii de pompare, iar modul de tratare atit a apei potabile cit si a celei uzate va fi considerabil imbunatatit. Lucrarile vor fi executate de firma HidroConstructia Bucuresti, asistenta tehnica si supervizarea proiectului fiind realizata de francezii de la Louis Berger. Demararea lucrarilor ar putea crea si mai multe slujbe pentru muncitorii necalificati. Edilul Ion Petre a explicat ca executarea lucrarilor va aduce si disconfort pe zonele in care se va lucra, insa a promis ca va incerca sa diminueze efectele nedorite. Conform termenului asumat de constructor, lucrarile ar trebui sa se finalizeze pina in toamna lui 2013. (Gabriel SAVA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.