Economic

Vrancea, locul II pe Regiune la contestatii publice

Doina Ganea
9 mar 2011 735 vizualizări
Conform raportului anual al Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), in 2010 institutiile statului au desfasurat în mod gresit 2.047 de licitatii de 9,48 miliarde euro

Cifra a rezultat in urma analizarii de CNSC a celor 6.562 de contestatii depuse de firme avind ca obiect fie rezultatul licitatiilor, fie documentatia de atribuire. în judetul Vrancea au fost depuse anul trecut 107 contestatii, situind judetul pe locul II, dupa Constanta, la numarul de contestatii depuse la nivel de Regiune. Printre firmele cunoscute care au depus contestatie anul trecut se numara si Vega Galati care are nenumarate contracte pe bani publici in Vrancea. Edilii locali se pling adesea ca numarul mare de contestatii depuse de participantii care pierd licitatiile blocheaza lucrarile aflate in interesul comunitatii. La Vrancea, in prezent, este cazul CUP SA Focsani, al carui proiect de modernizare a retelelor de apa din judet stagneaza din aceasta cauza. "Contestatiile de la CUP ne dau peste cap planurile de refacerea infrastructurii. Daca ei nu incep, nu putem continua nici noi cu asfaltarea", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. Numarul total al contestatiilor depuse de firme a scazut totusi cu 789 anul trecut, pina la 7.867. Scaderea se datoreaza, dupa cum sustine CNSC, publicarii in iulie a OUG 76/2010, care prevede ca firmele care depun contestatie trebuie sa depuna o garantie de 2% din valoarea licitatiei, garantie care este pierduta in momentul in care contestatia este respinsa. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.