Economic

Bucurestiul, printre cele mai ieftine orase europene

Ziarul de Vrancea
7 mar 2011 548 vizualizări
Bucurestiul va ramine, in urmatorii cinci ani, printre cele mai ieftine orase din Europa in functie de costul de ocupare a birourilor pe un post de lucru, potrivit companiei DTZ, care estimeaza ca in 2010 acest tip de cheltuieli s-a redus cu 17%, la 4.060 de dolari.

Unui angajat din Romania ii revine, potrivit companiei de consultanta imobiliara, o suprafata medie de 11 metri patrati de spatii de birouri, arata DTZ. Astfel, Bucurestiul s-a mentinut si in 2010 printre pietele cu cele mai mici suprafate pe post de lucru din lume. Spre comparatie, un angajat din Praga ocupa in medie 14,5 metri patrati, in timp ce in Varsovia suprafata medie pe angajat este de 12 metri patrati. In acelasi timp, un angajat din Moscova lucreaza pe 10 metri patrati, la fel ca cel din Manchester si Mexico City. Cel mai mare spatiu disponibil, de 25 de metri, revine angajatilor din Helsinki. "Estimam ca Geneva va ramine una dintre cele mai scumpe locatii pentru birouri din Europa continentala pina in 2015, cu o crestere marginala a costului de ocupare (0,4%) la 19.220 de dolari pe post de lucru. De asemenea, previzionam ca Bucuresti si Budapesta vor avea cresteri sub media europeana a costurilor, de 2,4% respectiv 2,7% pe an, astfel ca vor ramine cele mai ieftine piete de pe Continent", se arata in raportul Global Occupancy Cost Offices -2011 realizat de DTZ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.