Economic

Info-Financiar

Ziarul de Vrancea
3 mar 2011 587 vizualizări
Ambulanta, in instanta pentru sfertul de salariu

Sindicalistii de la Salvare se lupta in instanta pentru cei 25% din salariu, procent taiat in toamna anului trecut de Guvern. Nemultumiti de lefurile primite, cei 232 de salariati ce fac parte din sindicatul "Ambulanta" din Vrancea au fost de acord sa dea in judecata SAJ. Primul termen al procesului, care se judeca la Tribunalul Vrancea, a fost marti insa procesul a fost aminat pentru 22 martie din lipsa de procedura cu Ministerul de Finante. Irimia Stan, liderul Sindicatului "Ambulanta", spune ca nu a fost vorba de o reducere de 25%, ci de 30% si spera ca acest proces sa se finalizeze in favoarea salariatilor, asta si in conditiile in care unii sindicalisti din tara au cistigat deja procese similare. Un ambulantier a primit si cu 500 lei mai putin, iar un asistent a primit salariul diminuat si cu 700 lei. Chiar daca anul acesta salariile angajatilor din Sanatate ar fi trebuit sa creasca cu 15%, Irimia Stan spune ca s-a observat o majorare de 11,5%. (R. M.)


Se depun "rectificativele" pentru declaratiile unice


Contribuabilii care au depus declaratia 112 privind contributiile sociale pot corecta datele inscrise eronat prin completarea si depunerea unei declaratii rectificative pe acelasi model de formular ca si declaratia care se corecteaza, bifindu-se cu X casuta aflata pe prima pagina a formularului. Declaratia rectificativa se utilizeaza pentru corectarea impozitului pe venit, precum si a contributiilor sociale datorate de angajatori si retinute de la asigurati. "Declaratia rectificativa se depune numai pentru rectificarile care vizeaza perioadele de raportare ulterioare datei de 1 ianuarie 2011.

Sumele inscrise in declaratie nu cuprind diferentele de impozite si contributii sociale stabilite prin actele de control", subliniaza finantistii. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.