Economic

Profitul BCR s-a injumatatit

Ziarul de Vrancea
18 feb 2011 599 vizualizări
Banca Comerciala Romana (BCR) a inregistrat anul trecut un profit de 100 - 105 milioane lei conform calculelor pe standardele romanesti de contabilitate (RAS), valoare mai putin de jumatate fata de cistigul din 2009, au declarat surse din actionariat

"Inca nu s-a discutat despre politica de dividende pentru acest an, insa la un profit preliminat de 100 - 105 milioane de lei pe RAS, nu prea vad ce dividende ar putea sa se acorde. Daca vor da 40% din profit este nesemnificativ. Vor mai fi unele discutii privind dividendele la AGA de bilant", au afimat sursele citate. Banca a consemnat in anul 2009 un profit de 237,9 milioane lei, de aproape cinci ori mai mic comparativ cu cel din 2008, de 1,11 miliarde lei. In primele noua luni ale anului trecut, BCR a obtinut un profit de 75 milioane lei. La adunarea generala de miercuri, actionarii au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, potrivit caruia banca estimeaza un profit net pe standarde romanesti de contabilitate de 250 milioane lei, de 2,5 ori mai mare decit in 2010. BCR nu a acordat anul trecut dividende din profitul inregistrat in 2009, ci a capitalizat cistigul. Astfel, capitalul social a fost majorat cu 237,7 milioane lei, la 1,03 miliarde lei, prin cresterea valorii nominale a actiunilor de la 1 leu la 1,3 lei.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.