Economic

Firmele de partid ciugulesc din fonduri europene

Doina Ganea
8 feb 2011 1430 vizualizări
Firma fostului director al Directiei de urbanism din cadrul CJ Vrancea face iar afaceri cu statul

Oficialii Primariei Focsani sustin ca proiectele cu finantare europeana merita sa fie executate de profesionisti. Asa se face ca proiectul privind Dezvoltarea zonei de sud "" est a Focsaniului prin Programul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) este realizat de firma fostului director al Directiei Urbanism din Consiliul Judetean, Ion Costeanu, in prezent inculpat alaturi de presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, vicepresedintele CJ Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Liviu Rusu si Valeriu Iacob pentru fapte de coruptie. Societatea care in acte apartine fiului sau Florin Costeanu si la care Ion Costeanu detine 20 % din actiuni a cistigat la sfirsitul anului trecut o licitatie organizata pe SEAP, privind proiectarea reabilitarii zonei de sud "" est a Focsaniului, reabilitare ce va fi facuta cu fonduri europene. Numai pentru proiectare, firma lui Costeanu va incasa 514. 365 de lei, fara TVA. Primarul Decebal Bacinschi este de parere ca firma EstConsult SRL este, fara indoiala, cea mai buna din judet. "Nu vad nicio problema in asta. A cistigat pentru ca e cea mai buna firma cu profesionisti si cu experienta. Pentru asta a obtinut punctaj maxim spre deosebire de altii", a subliniat Decebal Bacinschi. De altfel, edilul sef al municipiului nostru a precizat in multe rinduri ca prefera sa lucreze cu firmele autohtone, pe ai caror patronii ii cunoaste si ii poate trage mai usor la raspundere, fata de "outsideri" carora nu prea are ce sa le faca daca nu respecta contractele. In plus, acestea mai sint preferate si pentru ca banii din impozitele pe salarii se intorc tot catre comunitatea locala, spre deosebire de cele care au sediile in alte localitati. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.