Economic

Fiscul pregateste normele de impozitarea averilor nedeclarate

Doina Ganea
7 feb 2011 916 vizualizări
Directia de Finante Vrancea avertizeaza ca pina la 15 februarie agentii economici au obligatia depunerii Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate în luna ianuarie 2011.

De asemenea, tot pina pe 15 februarie, reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala spun ca sint foarte aproape de a finaliza un algoritm care va reglementa impozitarea veniturilor nedeclarate. Prevederea a fost introdusa in Codul Fiscal la 1 ianuarie 2011. Potrivit noilor prevederi, inspectorii fiscali vor analiza raportul dintre veniturile declarate si cheltuielile facute de persoanele fizice. Daca diferenta dintre acestea va depasi 10%, va fi impozitata cu 16% in cazul in care provenienta banilor sau a patrimoniului nu va putea fi justificata. Pentru depistarea veniturilor si cheltuielilor unei persoane, Fiscul va folosi metoda sursei si cheltuirii fondului (compararea cheltuielilor efectuate cu veniturile realizate in perioada supusa verificarii), metoda fluxurilor de trezorerie (analiza conturilor bancare si a fluxurilor de numerar pentru a stabili miscarile de disponibilitati banesti si asocierea acestora cu sursele de venit si utilizarea lor) si metoda patrimoniului, prin determinarea venitului impozabil pe baza cresterii valorii patrimoniului net al unui contribuabil pe parcursul unui an fiscal. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.