Economic

Fermele de capre rosii stirnesc interesul vrincenilor

Doina Ganea
7 feb 2011 5210 vizualizări
Chiar daca sint mai putin agreate de crescatorii de animale, pentru ca sint neastimparate, stricatoare si nu foarte productive, caprele sint totusi bune la ceva.

Sefii agriculturii vrincene spun ca fermele de capre prind din ce in ce mai mult in rindul crescatorilor de animale din Vrancea. "Vrem sa promovam infiintarea de ferme de capre. Deja sint citiva producatori care s-au deplasat in Franta si in Elvetia pentru a identifica marfa de acolo. Pina la ora asta, sint cel putin 10 fermieri care vor sa infiinteze astfel de crescatorii de capre. Nu orice fel de capre, ci capre rosii. Laptele de capra rosie, foarte gras si hranitor, este profilactic si considerat un leac cu actiune lenta dar sigura pentru multe suferinte. Pina la jumatatea anului insa speram sa infiintam 3-4 ferme de capre. Avem de deja la Maicanesti un fermier care este interesat si vrea sa-si populeze ferma pe care o are cu 500 de capre. Mai avem la Gugesti si Naruja citiva fermieri interesati de aceste proiecte", ne-a decarat Costica Neata, directorul DADR Vrancea. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 2 ore, 21 minute, 13 secunde
Buna ziua! Va rog mult sa-mi dati adresa fermierilor respectivi care se ocupa cu cresterea de capre rosii! Sint foarte interesata in procurarea de lapte si brinza provenite de la aceste citeste integral
mihai mihailov, acum 2651 zile, 8 ore, 32 minute, 19 secunde
capra esti tu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.