Economic

Restantele firmelor monitorizate de FMI au urcat cu 34%

Ziarul de Vrancea
4 feb 2011 538 vizualizări
Restantele la buget ale companiilor monitorizate prin acordul cu FMI au crescut cu 34% anul trecut, la 6,86 miliarde de lei, iar cel mai mare datornic a ramas Compania Nationala a Huilei, urmat de CFR SA, ale carui datorii s-au triplat pe parcursul anului 2010.

In termeni nominali, datoriile au urcat cu 1,75 miliarde de lei, in special pe fondul cresterii restantelor Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA (compania care administreaza infrastructura feroviara) la 1,81 miliarde de lei, de peste trei ori mai mari fata de valoarea raportata in anul anterior, de 530 milioane de lei. Valoarea totala a datoriilor, de 6,86 miliarde de lei, reprezinta restantele cumulate ale societatilor la cele patru componente principale ale bugetului general consolidat. Datoriile Companiei Nationale a Huilei catre bugetele statului au urcat cu 10% si au ajuns la 4,13 miliarde de lei. Prin acordul cu FMI sint monitorizate Compania Nationala a Huilei (CNH), Termoelectrica, CFR SA, CFR Calatori, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Metrorex, CFR Marfa, Electrificare CFR, Compania Electrocentrale Bucuresti si Administratia Nationala a imbunatatirilor Funciare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.