Economic

Creditele neperformante vor atinge maximul la jumatatea anului

Ziarul de Vrancea
4 feb 2011 487 vizualizări
Valoarea creditelor neperformante va atinge maximul in al doilea semestru din acest an, dar va creste mai putin decit in 2010, iar gradul de recuperare a creantelor se va imbunatati, considera directorul general al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.

"Creditele neperformante vor continua sa creasca in tot cursul acestui an pentru ca, presupunind ca economia va reveni pe teritoriu pozitiv in a doua jumatate a anului, va exista o intirziere de circa sase luni pina cind creditele neperformante vor incepe sa scada. Anticipez ca valoarea creditelor neperformante va atinge un virf in cursul acestui an, dar nu in prima parte. Oricum, per total, estimez ca volumul de credite neperformante va creste in 2011 mai putin decit anul trecut, iar costul cu provizioanele va scadea", a declarat Radu. El anticipeaza ca piata recuperarilor de creante va incepe sa functioneze in acest an. "Pe masura ce se trezeste interesul de investitii si de dezvoltare, va exista un interes mai mare si pentru creantele bancilor. Astfel, estimez ca rata de recuperare a creditelor neperformante va fi in acest an mai mare decit in 2010, iar aceasta imbunatatire va avea loc prin executari, prin vinzari de active si creante, prin refinantari si asa mai departe", a continuat seful UniCredit Tiriac Bank.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.