Economic

Firmele mici vor depune mai putine documente la Finante

Ziarul de Vrancea
4 feb 2011 755 vizualizări
Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa limiteze numarul de documente depuse de agentii economici mici si sa creasca perioada in care trebuie depuse declaratiile privind plata impozitelor si a contributiilor sociale, potrivit secretarului de stat in ministerul de resort Dan Lazar.

"Nu este normal sa aplicam aceleasi standarde de contabilitate si pentru agentii economici mari, si pentru cei mici. Vrem sa limitam numarul de documente si situatii contabile pe care acestia vor sa le depuna. Acest proces de simplificare pe care ni-l dorim in perioada urmatoare prevede si reducerea periodicitatii de depunere a declaratiilor", a afirmat Lazar la un seminar organizat de Ziarul Financiar. El a aratat ca aceste modificari prevad cresterea termenului de depunere a declaratiilor la trei luni pentru firmele care in prezent transmit documentatiile in fiecare luna, la cele sase luni (pentru declaratiile trimestriale), respectiv la un an pentru anumite tipuri de activitati. In acest sens, reprezentantii Ministerului Finantelor au avut recent o intilnire cu asociatiile profesionale din domeniul contabilitatii si cele patronale, prin care s-a analizat simplificarea situatiilor contabile pentru agentii economici mici. Lazar a mai spus ca MFP are in vedere reducerea numarului de taxe parafiscale la sub 100 pina la incheierea mandatului Guvernului, in prezent existind 263 de astfel de taxe. "La inceputul guvernarii erau 491 de taxe parafiscale. Acum avem 263 si acest proces de reducere va continua. Ne dorim ca pina la sfirsitul guvernarii sa nu depasim 100 de taxe parafiscale", a explicat Lazar. Tot in domeniul simplificarii cadrului fiscal, reprezentantii MFP vor avea, pe 10 februarie, o prima intilnire cu membrii Colegiului Fiscal, unul dintre motivele principale fiind republicarea Codului Fiscal pentru cresterea transparentei si predictibilitatii. Colegiul Fiscal este un organism cu rol consultativ format din specialisti din invatamitul economic, din reprezentantii asociatiilor profesionale, consultanti fiscali, auditori, experti contabili si reprezentanti din mediul de afaceri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.