Economic

Testamentul IPS Bartolomeu, publicat dupa inmormintarea prelatului

Ziarul de Vrancea
3 feb 2011 587 vizualizări
Testamentul IPS Bartolomeu, întocmit de acesta cu peste un an în urma, va fi prezentat public dupa înmormintarea Mitropolitului Clujului. Consilierul cultural al Mitropoliei Clujului, Stefan Iloaie, a declarat ieri ca a fost luata aceasta decizie deoarece documentul cuprinde aspecte practice privind savirsirea serviciului funerar, de care s-a tinut cont.

"Testamentul IPS Bartolomeu va fi dat publicitatii dupa inmormintare, pentru ca sint citeva aspecte practice legate de savirsirea serviciului funerar. Este un document duhovnicesc, de suflet, un testament care il caracterizeaza pe IPS Bartolomeu, echilibrat si echidistant", a spus Iloaie. El a precizat ca testamentul a fost intocmit de Mitropolitul Bartolomeu in urma cu peste un an. Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat intr-o rezerva speciala a Sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, a murit luni. Slujba de inmormintare va avea loc astazi, la ora 12.00, in Catedrala mitropolitana din Cluj. Slujba va fi oficiata de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Primaria Cluj-Napoca si Prefectura Cluj au anuntat, marti, instituirea a trei zile de doliu local, in perioada 1-3 februarie, in memoria IPS Bartolomeu Anania.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.