Economic

Incasari de 750 milioane lei din vinzarea rovinietei

Ziarul de Vrancea
24 ian 2011 556 vizualizări
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) estimeaza ca va incasa in acest an 755,24 milioane de lei din vinzarea rovinietei, dupa ce in primele 11 luni ale anului trecut a obtinut venituri de 669,73 milioane lei.

In 2009, compania a avut incasari din vinzarea rovinietei de 635 milioane de lei. In acelasi timp, anul trecut cifra de afaceri preliminata a CNADNR a fost de 840,13 milioane lei, in crestere cu 11,6% fata de 2009, cind rulajul a fost de 752,46 milioane lei. "Cresterea cifrei de afaceri in 2010 fata de anul 2009 se datoreaza implementarii sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei incepind cu 1 octombrie", se mentioneaza intr-un raspuns al CNADNR. Pentru acest an, Compania de Drumuri estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de 946,11 milioane lei. Totodata, CNADNR preconizeaza ca in 2010 a trecut pe profit, cu un cistig de 624.270 lei, dupa ce in 2009 a avut pierderi de 528,19 milioane lei, insa mentioneaza ca balanta contabila nu a fost definitivata. In ceea ce priveste numarul de kilometri de autostrada care vor fi deschisi circulatiei pina la finele anului, CNADNR estimeaza ca soferii vor mai circula pe inca 117 kilometri, respectiv Cernavoda-Medgidia (19,25 km), Medgidia-Constanta (31,5 km), Arad-Timisoara (32,25 km) si centurile la nivel de autostrada Constanta (22 km) si Arad (12,25 km). La capitolul kilometri de drumuri nationale modernizati, compania sta ceva mai bine, si anume 238,6 kilometri vor putea fi utilizati pina la sfirsitul anului. Lucrarile sint finantate fie de la BEI, respectiv DN 66 (de la Petrosani la Simeria), DN 19 (intre Oradea si Satu Mare), fie de la bugetul de stat (DN 2D si un pasaj pe DN 19), sau cu finantare europeana, prin ISPA (DN 6 pe o portiune de 16 kilometri in apropierea Drobetei Turnu Severin).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.